banner198

Atatürk Bulvarında faaliyet gösteren Sadık İletişim...

Engelli vatandaşların akülü araçlarını rahatlıkla şarj edebilmeleri için engelli araç şarj istasyonunu kurdu.

Atatürk Bulvarında faaliyet gösteren Sadık İletişim...
banner145

Atatürk Bulvarında faaliyet yürüten Sadık İletişim, engelli vatandaşların akülü araçlarını rahatlıkla şarj edebilmeleri için engelli araç şarj istasyonunu kurdu.

“Her sağlam bir engelli adayıdır” düşüncesiyle yola çıkan Yusuf Sadık, bir trafik kazası sonucu akülü araç kullanmaya mecbur olan babasının yaşadığı güçlüklere birebir şahit olmuş, ev ve iş yerinde babasının hayatını kolaylaştıracak çeşitli düzenlemeler yapmış. İşyerinin hemen karşısında bulunan yaya geçidi levhasının altına eklediği tabelaya “Özürlü Araç Şarj Merkezi” ibaresini eklemiş.

Çankırı’da yaşayan tüm engellilerin bu hizmetten yararlanabileceğini söyleyen Yusuf Sadık; bu uygulamanın örnek teşkil etmesini ve kentin idarecilerinin engellilere yönelik değişik noktalara akü şarj istasyonları oluşturması gerektiği belirtti. Yusuf Sadık; “Bir hafta önce başlattığım bu uygulamadan tüm akülü araç sahipleri ücretsiz olarak yararlanabilirler. Bende sizin aracılığınızla bu hizmeti kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi.

Bu örnek davranışıyla Yusuf Sadık’ı kutluyor ve çevremizde bu şekilde duyarlı insanların çoğalmasını diliyoruz.

Daha önce Çankırı Postası'nda engelli vatandaşların telep ve sıkıntılarını dile getirmiştik. Engelli vatandaşlar; "Engelli rampalarının önündeki su kanallarına tekerleklerimiz takılıp kalıyor, bizlerin geçiş yollarının yeniden düzenlenerek daha rahat bir şekilde kullanıma sunulmasını talep ediyoruz” diyerek bunun gibi birçok sıkıntılarını anlatmışlardı.  Çankırı’da yaşayan engelliler sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekân ve tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecekleri yol üzerinde wc’ler istiyor. Bu vesileyle engelli kardeşlerimizin dile getirdikleri sorunları buradan yetkililere bir kez daha hatırlatalmış olalım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER