banner198

Avrupa Birliği'nde Güncel Siyasi Gelişmeler ve Türkiye

Karatekin Üniversitesi Çarşamba Konferansları "Avrupa Birliği'nde Güncel Siyasi Gelişmeler ve Türkiye" Konferansı ile devam etti.

Avrupa Birliği'nde Güncel Siyasi Gelişmeler ve Türkiye
banner145

Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferansları "Avrupa Birliği'nde Güncel Siyasi Gelişmeler ve Türkiye" Konferansı ile devam etti.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yazgan’ın sunduğu "Avrupa Birliği'nde Güncel Siyasi Gelişmeler ve Türkiye" konulu konferans, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Yrd. Doç. Dr. Hatice Yazgan, Avrupa Birliği’ni 27 ülkenin ortak semboller olarak marş ve para birimini paylaştığı bir oluşum olarak tanımlayarak başladığı konuşmasında Avrupa Birliği’nin yaşadığı krizin nedenleri ve sonuçları üzerinde durdu. Yazgan bugün Avrupa Birliği’nin içinde bulunduğu ekonomik krizde baş aktörün toplam borcu 360 milyar Euro olan Yunanistan olduğunu belirterek bu krizin ortaya çıkmasında Yunanistan kaynaklı sorunların yanı sıra Avrupa Birliği’nin ekonomik ve parasal birliğinin zafiyetleri ile küresel ekonomik krizin yansımalarının da etkili olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hatice Yazgan, kriz sürecinde diğer birlik ülkelerine kıyasla Almanya’nın ön plana çıktığını ifade ederek “Kriz sürecinde Avrupa’da seçilmiş hükümetlerin yerine teknokrat hükümetler geldi” dedi. Yazgan, krizin Avrupa Birliği içerisinde tetiklediği sorunları ise işsizliğin artması, göç ve yabancı düşmanlığının artması şeklinde sıraladı. Avrupa Birliği’nin içinde bulunduğu krize bakarak “Avrupa Birliği dağılır mı?” sorusunun kendisine sıkça sorulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hatice Yazgan, “Avrupa Birliği dağılmaz. Çünkü Avrupa Birliği sadece ekonomik bir birlik değil” şeklinde konuştu.

 

 

Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Hatice Yazgan katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER