banner198

Filiz İstiklal İstiklal Marşı’nın kabulünü kutladı

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Filiz İstiklal İstiklal Marşı’nın kabulünü kutladı
banner145

ankırı Milletvekili Hüseyin Filiz İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 

Hüseyin Filiz mesajında şunları kaydetti;

Milli marşımız, İstiklâl Marşı, Türk ulusunun, hürriyet özgürlük, kahramanlık ve coşkularının ifade edildiği bir marştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında, Türk ulusunun özgürlük ve hürriyet duygularının bir ifadesi olarak, şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış olup, Türk halkınınKurtuluş Savaşı’nda vermiş olduğu kahramanca mücadele, hürriyet özlemleri, kahramanlıkları ve millet olarak yaşadığı coşku milli marşımızda anlatılmaktadır. Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır.

 

Yüce bir millet ve onun şanlı mensupları olarak, bayrağımızı dimdik ayakta tutmak ve onu ebediyen dalgalandırmak için, her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir, İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven, bugün de ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. O zor günlerde yaşadığımız sıkıntıları unutmamalı şu rahat günlerimizin kıymetini bilip devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

 

Milli marşlar, hürriyet, özgürlük, kahramanlık ve coşkuları ifade eden eserlerdir. Resmi tören ve toplantılarda önemli günlerde milli marşlar çalınarak ve söylenerek bu duygular ifade edilmiş olur.

 

 

’’Milli şairimiz ‘Acaba İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?’ diyenlere;

 

‘Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu istiklal marşı yazmaya mecbur etmesin’ diyerek cevap vermiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, topyekun bir milletin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 91. yıldönümünü kutluyor, yazarı Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle yad ediyor, Allahtan rahmet diliyorum.

 

Çankırı’lı hemşerilerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER