banner198

Vali Vahdettin Özcan’ın mesajı

Vali Vahdettin Özcan İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Vahdettin Özcan’ın mesajı
banner145

Vali Vahdettin Özcan İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yıl dönümü nedeniyle bir  mesaj yayınladı.

 

Vali Vahdettin Özcan’ın mesajı

 

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün üzerinden 91 yıl geçmiş bulunmaktadır.

 

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan Milletimizin ortak duygusu, inancı ve tüm imkânsızlıklara, olumsuzluklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

 

Ömrünü vatana, millete hizmete adamış Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında; bir milletin yeniden var olması, tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır.

 

İstiklal Marşı Türk Milleti’nin bağımsızlık uğruna vermiş olduğu onurlu mücadelenin destanıdır. Bu mücadele Milli Şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde vücut bulmuş ve vatan semalarında o günden buyana en yüksek ses olarak dalgalanmaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM’ de kabulünün 91. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bayrak, vatan ve millet uğruna Şehit ve Gazi olan Kahramanlarımızı, bir kere daha Türk Milleti ve Çankırılılar adına şükran ve minnetle anıyorum

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER