banner198

Bakan Veysel Eroğlu yatırım müjdeleri ile Çankırı'ya geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 386 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırım müjdesi ile Çankırı’ya geliyor.

Bakan Veysel Eroğlu yatırım müjdeleri ile Çankırı'ya geliyor!
banner145

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 386 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırım müjdesi ile Çankırı’ya geliyor.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Çankırı programı kapsamında ayrıca Çankırı ilinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 7 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınan Ilgaz Kadınçayırı Tabiat Parkı’nın açılışını yapacak, 5 tesisin de temelini atacak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6 Kasım Perşembe günü Çankırı ilinde düzenlenecek olan toplu açılış ve temel atma merasimleri ile yaklaşık 34 milyon lira yatırım bedelli 13 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.

 

-Çankırı’ ya 34 Milyon TL’lik 13 Tesis-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde, Yapraklı Göleti ve Sulaması ile birlikte, 6 adet taşkın koruma tesisini hizmete alacak. Program kapsamında ayrıca, DKMP tarafından altyapı projeleri ve çevre düzenlemeleri tamamlanan Ilgaz Kadınçayırı Tabiat Parkının da açılışı gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Eldivan Ekinne Göleti, Orta Kalfat Göleti, Korgun Demirçevre Göleti ile 2 adet taşkın koruma tesisinin de temelini atacak.

 

-15 Bin 850 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak-

Temeli atılacak tesisler ile 15 bin 850 dekar zirai arazi sulamaya açılacak olup, taşkın koruma tesisleri ile de Çankırı ili ve Kurşunlu ilçesi taşkın zararlarından korunacak.

 

-Çankırı’ya Son 15 Ayda 447,5 Milyon TL’lik 45 Müjde-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 16 Ağustos 2013 tarihinde Çankırılılara verdiği 25 müjdeye ilave olarak 386,5 milyon liralık yatırım bedeline sahip 20 müjde daha verecek. Böylece son 15 ayda Çankırı’ya 447,5 milyon liralık 45 müjde vermiş olacak.

 

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, orman köylülerine kredi, ağaçlandırma, fidan üretimi, kır evleri ve 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması yer alıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER