banner198

Baro 20. Kuruluş yılını kutluyor…

11 Temmuz 2009 Cumartesi akşamı Danıştay ve Yargıtay üyesi yaklaşık 40 kadar yargı mensubu Armar-Yıldıztepede misafir edilecek.

Baro 20. Kuruluş yılını kutluyor…
banner145

Çankırı Barosunun 20. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında başta Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker olmak üzere Danıştay ve Yargıtay mensubu 40’a yakın yüksek yargı mensubu Ilgaz-Yıldıztepe’de misafir edilecek.

 

11 Temmuz 2009 Cumartesi günü Armar-Yıldıztepe’de gerçekleştirilecek kutlama programı çerçevesinde yapılacak etkinlik ve kuruluş yıldönümü nedeniyle Çankırı Barosu Başkanı Av. İdris Şahin yazılı bir açıklama yaptı. Şahin’in açıklaması şöyle:

 

“Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Çankırı Barosu, bağımsız yargının savunma kanadında yakışır şekilde yargıyı temsil etmenin ve özellikle Ankara Barosundan ayrıldığı günden bu güne kurumsal bir kimliğe kavuşmanın onuru ve gururu içerisindedir.

 

Özellikle son günlerde ülke gündemini meşgul eden hukuki sorunlar ve ülkesel meselelerde de Çankırı Barosu olarak net görüşlerini paylaşan kurumumuz hukukun üstünlüğüne bağımsız yargının hiçbir etki altında kalmadan adil yargılama çerçevesi içerisinde insanımıza hizmet vermenin gayretindedir. Ceza Muhakemeleri Kanunu gereğince zorunlu müdafilik Adli Yardım çerçevesinde mağdur ve imkânı olmayan vatandaşlarımıza kamu adına hizmet vererek yargının işlemesini kolaylaştıran ve bu hizmetlerin gücenmeden ve aldığı bedele bakmaksızın yerine getiren avukatlarımız daha iyi şartlarda hizmet edebilmesi ve adaletin tesisine daha fazla katkıda bulunabilmesi için özlük hakları başta olmak üzere, sosyal imkanlarının genişletilebilmesi için ilgililerin hassasiyet göstermeleri en temel arzumuzdur.

 

Bu bağlamda Baromuzun kurucu başkanı olan Av. Mehmet Çivitçioğlu başta olmak üzere emeği gecen tüm büyüklerimize saygılarımızı sunuyor, Çankırı Barosunu böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmayarak davetimize iştirak edeceğini beyan eden hemşerilerimiz başta Yargıtay Başkanımız Hasan Gerçeker bey olmak üzere tüm Yargıtay ve Danıştay üyelerimize saygılarımızı sunarız.”

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER