banner198

Başkan adayları nerede?

21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Çankırı 3. Olağan İl Kongresine kısa bir zaman kala İl Başkanı Mustafa Selci soruyor…

Başkan adayları nerede?
banner145

Haber/Yorum: Vedat Beki
Çankırı'dan bildiriyor...

 

21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Çankırı 3. Olağan İl Kongresine kısa bir zaman kala İl Başkanı Mustafa Selci soruyor: Adaylar nerede?

 

21 Haziranda gerçekleşecek olan AK Parti Çankırı 3. Olağan İl Kongresinde başkan adayı olarak yarışacak isimlerin bugün itibariyle sadece ve sadece mevcut il başkanı Mustafa Selci tarafından “ben adayım” denilmesi, başka isimlerin çıkmaması öncelikli olarak parti tabanı olmak üzere siyasi arenada adeta merak konusu haline geldi.

 

Bugün itibariyle on beş günden az bir sürenin kaldığı AK Parti İl Kongresine aday olabilecek isimlerin hala “beklenti” içerisinde durmaları, “İl Başkanlığına ben adayım” diyen mevcut İl Başkanı Mustafa Selci de merak duygusu içerisinde olduğunu ifade ediyor!

 

Hatırlanacağı üzere başta Çankırı milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu ile birlikte, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz ile görüştükten sonra “Önümüzdeki kongreye başkan adayı olarak katılacağım” diyen Mustafa Selci, yapmış olduğu açıklamadan sonra bugüne kadar ikinci bir ismin ortaya çıkarak “ben de il başkanlığına adayım” şeklinde bir açıklama yapmaması gerçekten tuhaf  bir durum…

 

Yaşanan tuhaflığın nedenleri…

AK Parti İl Başkanı Mustafa Selci ile yaşanan bu süreci değerlendirme gereği duyan  Başkan Selci ile bir görüşme gerçekleştirdim.

 

Mustafa Selci “Ben kongre süreci ile ilgili olarak adaylık yarışında olduğumu öncelikli olarak sizlerle paylaştım. O günden bu yana, kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan gelişmelere baktığımızda, kapalı kapılar ardında ‘ben de adayım’ diyen isimlerin ortaya çıkarak basına ve kamuoyuna adaylıklarını resmen açıklamamalarını oldukça tuhaf karşılıyorum” dedi.

 

Başkan Selci il kongresi ve diğer adaylarla ilgili olarak düşüncelerini şöyle özetledi:

 

“Bugün için il kongremiz için başkanlık yarışına girebileceği söylenilen isimlerin neyi beklediklerini gerçekten merak ediyorum! Kongre takvimine baktığımızda iki hafta sonra seçimlere gireceğiz. Şu ana kadar herhangi bir ismin ortaya çıkarak ‘ben de adayım’ dediği olmadı!

 

Kongre süreci ile ilgili olarak başta Ankara ve ilimizdeki gelişmelere baktığımda ‘tarafsız’ aday arayışları hız kesmiyor! Bu konumu üstlenebilecek benim dışımda bir isim düşünemiyorum! Kapalı kapılar ardında isimleri geçen Salim Çivitcioğlu, Kadir Şimşek isimlerinin tarafsızlık adına, parti tabanında geniş bir konsensüsü sağlayabilecekleri konusunda sadece benim değil, kamuoyunun da şüpheleri mevcut. Şayet tarafsızlığı bu isimler sağlayacaksa benim bu konuya açık itirazım olur! Tarafsız bir isim aranıyorsa o isim benim!

 

AK Parti İl Başkanı olarak bugüne kadar görev yaptığım süre içerisinde özellikle Merkez İlçe ile de büyük bir uyum ve işbirliği sergileyerek bu günlere kadar geldik. Ancak buna karşın hala ‘parti tabanını kucaklayan, tarafsız bir il başkanı’ arayışı hangi çalışma ile sonuçlanır, nasıl netice alınır bilemiyorum.

 

Mustafa Selci olarak böyle bir ismin ortaya çıkması ve birlikte hareket ettiğim arkadaşların da bu isme inanarak şahsıma ‘sen çekil, bu arkadaşla devam edelim’ önerilerine de tahminlerin üzerinde fedakarlık yaparak çekilirim. Bu kararımı verirken de özellikle belirttiğim gibi bugüne kadar benimle birlikte hareket etmiş arkadaşlarımla yapacağım istişareden sonra bu kararımı veririm.”

 

AK Parti İl Başkanı Mustafa Selci İl Kongresi ile ilgili konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

 

“AK Parti İl başkanı olarak kongre takviminin işlediği şu günlerde önümüzdeki pazartesi gününden itibaren yaşadığımız sürecin daha da hızlanacağını düşünüyorum! Başkanlık yarışına girecek olan isimlerin hafta başından itibaren ortaya çıkarak özellikle sizlere de geniş malzemelerin çıkacağı kanaatindeyim. Ve öyle umuyorum ki 3. Olağan İl Kongremizin parti tabanının tamamının desteğini alan bir il başkanı çıkaracağını düşünüyorum.”

 

“Kucaklayıcı adaya” takıldık gidiyoruz!

Çankırı AK Parti İl Başkanı Mustafa Selci 21 Haziranda yapılacak olan il kongresi ile ilgili olarak bunları söylerken, özellikle Genel Merkez ve Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın başkan adayı arayışları hız kesmeden sürüyor.

 

Parti tabanının yakından tanıdığı bir isim olan Salim Çivitcioğlu’nun adaylık yarışında çalışmalarını sürdürdüğünü öğrendik. Bunun yanında milletvekili Akman’ın da kongreye tek liste yönünde gidilmesi yönünde büyük gayret içerisinde olduğu gözlemleniyor.

 

İl Başkanı Mustafa Selci’nin “Pazartesi-Salı günü beklenen hareket olur” cümlesinde büyük bir haklılık payı mevcut. Öyle düşünüyorum ki önümüzdeki 48 saat AK Parti tabanında mevcut hareketliliği bir kat daha artıracak gelişmeler yaşanacak!

 

Ancak Başkan Selci’nin de üzerinde durduğu “tek adaylı kongre” takviminin uygulanma şansının bugünkü şartlar içerisinde Çankırı’da uygulanmasının pek de mümkün olduğunu düşünmüyorum!

 

Şayet başta milletvekili Akman ve akabinde AK Parti Genel Merkezinin de “tek adaylı bir kongre” tercihlerini adeta “dayatma” noktasına getirdikleri takdirde  uzun vadede büyük zararlar getireceği kanaatindeyim!

 

Son not: Tek aday konusunda sürdürülen çalışmalarda “Belediye Başkanı ve Merkez İlçe ile uyumlu çalışabilecek bir aday” şartının, “Belediye Başkanı ile uyum” bendine “kişisel” olarak takılmış durumdayım!

 

Bana göre 29 Mart yerel seçimleri öncesi mevcut başkan İrfan Dinç’in adaylığını desteklemeyen İl Başkanı Mustafa Selci, bu davranışının bedelini ödemeye mi mahkum ediliyor? Doğrusu merak ediyorum!

 

Eğer benim bu düşüncem doğru değilse, “tek aday” çalışmalarını sürdürenlerin ve bu tezi savunanların “takıldığım” bu duruma açıklık getirmelerini ricam etsem nasıl olur?

 

Son not-2: Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz! Aldığım bilgilere göre son haftayı Ankara yolunda geçirdi! Genel Merkezle  tahminlerin ötesinde yoğun bir trafik halinde! Çantasında İl Kongresi için hazırlanan "birleştirici" adaylarla ilgili olarak 3 cv olduğu yönünde bilgiler aldım!

 

Merkez İlçe Başkanı Boz'un bu çalışmalarından hangisini mevcut il başkanı Mustafa Selci ile paylaşıp paylaşmadığını sormadan önce çantasındaki cv'lerin isimlerini vermek istiyorum: Av. Erkan Köroğlu, Av. Abdulkadir Çelik ve... Karşınızda bir dişçi!!!

 

Hangisi mi?  Şimdilik bu kadar...

 

Yeni gelişmelere kadar sağlıklı günler diliyorum…

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER