banner198

BİRLEŞMİŞ MARKALAR, ÇANKIRI’DA ÇOCUK GİYDİRECEK

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), 100 bin çocuğa yapacağı giysi yardımına bu yıl Çankırı’yı da dâhil etti.

BİRLEŞMİŞ MARKALAR, ÇANKIRI’DA ÇOCUK GİYDİRECEK
banner145
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), 100 bin çocuğa yapacağı giysi yardımına bu yıl Çankırı’yı da dâhil etti.

''Türkiye'nin markaları, Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor'' sloganıyla yola çıkan derneğin başlattığı kampanyanın tanıtımı, 100 bin çocuğa gönderilecek hazır kıyafetlerin bulunduğu 3 bin 800 metrekarelik Esenyurt'taki depoda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında konuşan BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, kampanyanın çıkış noktasının bu ülkenin en değerli varlıkları olan çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, “100 bin çocuğu, atkısından ayakkabıya, alt giyimden üst giyime yepyeni giysilerle donattıklarını söyleyerek umuyorum önümüzdeki yıllarda bu sayı artarak devam eder'' dedi.

Kampanya hakkında bilgi veren BMD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ziylan da, kampanyanın benzer sosyal sorumluluk projelerinden sadece ölçeği ile değil, diğer detaylarıyla da ayrıştığını belirterek, giysilerin hazırlanırken çocukların yaş, beden ve cinsiyet özelliklerinin göz önüne alındığını vurguladı. Giysilerin stok fazlası veya ikinci el olmadığının altını çizen Ziylan, çocuklara özel hazırlanan bu giysilerin, her çocuğun adına gidecek şekilde paketlendiğini de vurguladı.

TÜRKİYE'DE 5 İLİN TAMAMI, İSTANBUL'DA 5 İLÇEYE YARDIM

Kampanya için hazırlanan giysiler, bu sene için seçilen Diyarbakır, Van, Mardin, Çankırı, Gümüşhane illeriyle, İstanbul'un Pendik, Sultangazi, Esenyurt, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçelerine gönderilecek. Giysi paketi, mont, gömlek, pantolon veya etek, bir çift ayakkabı ve 2 çift çorapla 6 parçadan oluşuyor. Paketler, kız-erkek öğrenci durumuna ve bölgelere göre pantolon yerine etek, gömlek yerine yelek veya kazak, ayakkabı yerine de bot içerebiliyor.

''Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor'' kampanyası için 100 bin çocuğa hazırlanan giysilerin piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL. Giysi yardımının zamanı, çocuklar için daha gerekli olması açısından özellikle kış mevsiminin yaklaştığı Kurban Bayramı öncesi seçildi.

Toplantının ardından BMD yönetim kurulu üyeleri ve öteki ilgililer 100 bin çocuk için hazırlanan giysi kolilerini TIR'lara yükleyerek ilk çocuklar için gönderimi gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER