banner198

Bize oy veren kişilerle alay ediliyor!

Haziran ayı toplantılarına devam eden İl Genel Meclisinin bugünkü oturumunda yine tartışma ve yine gerginlik hakimdi!

Bize oy veren kişilerle alay ediliyor!
banner145

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının bugün yapılan oturumunda yoğun tartışmalar yaşandı ve Yapraklı bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Recep Yılmaz “Bize oy veren kişilerle alay edildiğini düşünüyorum.” dedi!

Bağımsız üyelerin komisyonlarda görevlendirilmemesinden bu yana mecliste hakim olan gerginlik bugün iyiden iyiye su yüzüne çıktı ve Yapraklı İl Genel Meclis Üyesi Recep YılmazMeclis Başkanı bizlere oy veren seçmenlerden özür dilemeli” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz şunları söyledi:

“Şimdi bizler bağımsız üyeler olarak muzdaribiz. İkide bir sayın başkanımız bizi kamuoyuna hedef gösteriyor. Sebep! Bağımsızlar oylamalarda red oyu verdi, işte bunlar boş!

Biz boş olsaydık, kamuoyu ve seçmenlerimiz bizi buraya göndermezdi. AK partili olmadık diye mi hedef gösteriliyoruz! Bunu soruyorum! Hepimiz il genel meclis üyesiyiz! Burada 27 tane meclis üyesini vatandaş bizi seçmiş göndermiş hizmet için! Komisyonlara gelince, biz zaten komisyonlara dahil edilmedik. Önceki dönemlerde 5 olan komisyon sayısını sayın arkadaşlarımız 4’e çektiler. Hatta başkanımız, önceki günkü konuşmasında niye burada bir kişi eksik diye sordu alışkanlıktan! Başkanımız bile yanıldı!

Ben şunu ifade edeyim! Biz halkın iradesiyiz burada! Vatandaşlar bizleri seçmişler göndermişler! Bizlere komisyonlarda görev verilmedi! Biz de fikrimizi ortaya koymak için red kullanıyoruz! Gerekçe, görüşümüzün alınmadığı bir komisyona olur ya da evet dememizin mantığı ne kadar doğru! Madem uyumlu bir meclis çalışması yapacağız, hakikaten oy birliği ile karar çıkmasını istiyorsak niye bizlere komisyonlarda görev verilmedi!

Biz şu ana kadar verdiğimiz kararlarda hakikaten yanlış yaptığımıza inanmıyoruz! Şahsıma ve arkadaşlar adına bunları yaparken uyumlu kararlar alacaktık, doğruları yapacaktık, o halde baştan yanlış yapıldı. Bugün belediye meclisi ve diğer komisyonlar 5 kişiden oluşurken, il genel meclisi komisyonları 4 kişiden oluşuyor! Şunu da ifade edeyim, bu meclis bizi belki şu ana kadar veya bugün de dahil hazmedemedi! Ama ilerideki günlerde hazmedeceğine inanıyorum ben! Arkamızda halk iradesi var. Halk bize teveccüh göstermiş, bizi seçmiş bizi buraya göndermiş. Bunun aksini kimse inkar edemez! Ama Başkanımız ikide bir bizimle alay eder gibi, işte bağımsızlar red verdi, işte bunlar boş gibi sözlerini kamu oyunun bilmesini özellikle ifade ediyorum. Bu arada bizimle değil, bize oy veren kişilerle alay edildiğini düşünüyorum. Sayın Başkanın bu beyanda halkımızdan ve bizlerden özür dilemesini temenni ediyorum.”

Bakış küçük olunca, netice de küçük oluyor!
Yapraklı bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Recep Yılmaz’ın bu konuşmasından sonra Başkan Osman Canbaz, yapılan konuşmayı değerlendirdi ve şunları söyledi:

“Kıymetli arkadaşlar, bugün bu ayın 4’üncü toplantısını ifa ediyoruz. Hem geçen ay hem de bu ayki bileşimlerde yatırımcı kurumların 2010 yılı ile ilgili programlarını komisyonlara havale ettik. İki aylık bütün toplantılarda bağımsız üye arkadaşlarımızın tamamı red veriyorlar. Kendilerinin küçümsendiğini düşünen arkadaşlarımıza, ben bu soruyu sormasaydım, gerekçelerini sormasaydım o zaman kendilerini küçümsemiş olurdum. Benim gerekçe sormaktaki maksadım, kesinlikle kendilerini küçümsemek değil, Kendilerine oy veren halkımdan saygımdan dolayı hangi gerekçe ile red oyu kullandıklarını sordum. Ama bakış küçük olunca, küçük neticeye varılıyor!

Ben bu red gerekçelerini sorarak, kendilerine oy veren insanlara saygımı gösterdim. Arkadaşlarım kendilerine bunu sorduğum için, kendi düşüncelerini ifade etme fırsatı verdiğim için bana teşekkür etmeleri gerekirken, gerçekten kendilerinin küçümsendiğini, meclis tarafından hazmedilmedikleri gibi bir düşünceye kapılmalarına çok üzüldüm. Ben bu mecliste ne kadar çok konuşulursa daha iyi neticelere varılacağına inanıyorum.”

Bayramören’e neden
futbol sahası yapılmıyor?

Toplantının bir başka tartışmalı anı da Gençlik Spor Müdürlüğünün mali yatırım raporunda İl, ilçe ve beldelere saha yapımı başlığında Bayramören’e futbol sahası yapımının olmadığını gören il genel meclis üyesi Ahmet Çelik “Bayramören’e futbol saha yapımı planlanmadığını gerekçe göstererek rapora red oyu kullandım” dedi.

Bu sözler üzerine Başkan Canbaz “Çankırı’da 460 kişiye bir saha yapımı düşmüyor! Öncelikli yapılması gereken yerler var” deyince tartışma iyiden iyiye büyüdü!

Başkan Canbaz’ın bu sözleri üzerine Çelik “Siz bunu seçim zamanı vatandaşa anlatırsınız! Sosyal devlet anlayışı gerekirse 1 kişiye dahi hizmet götürür!” dedi.

Gündemdeki raporlar oylandı ve 24 kabul 3 red ile geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER