banner306
banner198

Bizim kişisel hiçbir davamız yok

HAS Parti Çankırı İl Başkanı Şevket Koç Germecede kurulma aşamasına getirilen Tuz Fabrikasını ile ilgili yeni bir basın açıklaması yayınladı.

Bizim kişisel hiçbir davamız yok
banner145

HAS Parti Çankırı İl Başkanı Şevket Koç Germece'de kurulma aşamasına getirilen Tuz Fabrikasını ile ilgili yeni bir basın açıklaması yayınladı.


1 Mayıs 2012 günü , İl Başkanlığımız "Germece'ye Yazık Etmeyin" başlıklı basın açıklamasında bulunmuştur. Basın açıklamasında, başkaca bir geliri olmayan Germece'de ki tarımsal arazilerin korunması hususunda uyarılarımızı yapmış idik. Ayrıca sağlık yönünden zararlı olduğu konusundaki raporları da vâz etmiş idik.

Çankırı'ya yapılmış olan ve olacak her makul yatırımın elbette ki her Çankırı'lı gibi arkasında olmak boynumuzun borcudur ve ayrıca bizim için gurur kaynağı olacaktır. Aynı şekilde, Lozan Elektrik A.Ş'nin işçilerine maaş verememekte ve batmakta olan bir şirketi satın alarak Çankırı'ya fayda sağladığını da görmekteyiz.

Yalnız, Lozan Elektrik A.Ş, mahalli basında ilan ettiği şekliyle olayı kişisel hale getirilmiştir. Halbuki milletvekili İdris Şahin'in, Lozan Elektrik A.Ş.'ye ortak olduğu ile ilgili bir açıklama tarafımızdan yapılmamıştır. Basın açıklamasında "Lozan Elektrik A.Ş., Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in de ortağı olduğu Safir Tuz A.Ş. ortaklarına aittir." ifadesi kullanılmaktadır ve tamamen doğrudur.

Pekala, "Safir Tuz" kimindir?

Ak Parti il Başkanılığı döneminde akıl almaz bir şekilde zenginleşen milletvekili İdris Şahin'in değil midir? Yatırımcı firma Lozan Elektrik her ne kadar İdris Şahin'in ortaklığı yok dese de fabrika sahasında "bugüne kadar", "Safir Tuz" tabelaları mevcut değil midir? Her ne hikmetse Lozan Elektrik A.Ş ünvanı tesisin hiçbir yerinde yazmamaktadır.

Lozan Elektrik A.Ş., Has Parti İl Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz basın açılmasında sorduğumuz sorulara cevap vermediği gibi, gereksiz olarak Milletvekili İdris Şahin'in avukatlığına soyunmuştur.

Has Parti İl başkanı olarak Çankırı'ya yapılacak yatırımlar bizleri mutlu etmektedir. Fakat Lozan Elektrik A.Ş. bu açıklama yerine, fabrikanın yapılması halinde çevreyi etkilemeyeceğini bilimsel olarak, bağımsız raporlar sunmasını, bölgede buğday rekoltesinin düşmesi sonucu ile ilgili, bölge üreticilerinin zararlarını tazmin edeceği ile ilgili taahhütname vermeyi teklif etmesini beklerdik.

Sonuç olarak; Bizim kişisel hiçbir davamız yoktur. Siyasi Partiler, sivil toplum kuruluşları içinde, en aktif ve verimli çalışmayı yapmaları gereken kuruluşlardır. Tek davamız Çankırı davası, tek sevdamız Çankırı sevdasıdır.

Bu vesile ile, ülkemizde ilk kez 9 Mayıs 1955 yılında kutlanmaya başlanan anneler gününü tebrik ediyor, fedakarlıkların en yücesini gösteren şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutluyor onlara sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304