banner198

Bonus Hoca Çankırıda Ezber Bozdu

Çankırı Belediyesi ve ÇARE Derneği İşbirliğindeki televizyoncu Süleyman Beledioğlu katıldığı Konferans büyük ilgi gördü.

Bonus Hoca Çankırıda Ezber Bozdu
banner145

Eğitim camiasında bonus hoca olarak bilinen eğitimci yazar, televizyoncu Süleyman Beledioğlu Çankırı’da öğrenci velilerine verdiği konferansta adeta ezber bozdu ve stresin yararlarını anlattı.

 

TED Üniversitesi’nde de görev yapan Beledioğlu Çankırı Belediyesi ve Çankırı Araştırma Rehberlik ve Eğitim (ÇARE) Derneğinin davetlisi olarak geldiği Çankırı’da önce öğrencilere daha sonra da velilere hitabetti.

 

100. Yıl Kültür Merkezi’nde Velilerle buluşan Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu öğrencilerin ve velilerin sınav döneminde en çok yakındıkları stresin aslında korkulacak bir durum olmadığını belirterek iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Beledioğlu, stresin kontrol altında tutulması halinde Sınav stresi her zaman için olumlu stres kategorisindedir. Yani sınav stresi anında bünyemiz dopamin ve noradrenalin salgılar. Öğrencinin dikkatini artırır, konsantrasyonunu artırır zihinsel keskinliğini, hesaplama gücünü artırır. İnsan zihni çalışmaya başladığı anda, yani çocuk soruyu okuduğu anda bünyemiz adrenalin salgılar. Ve bu adrenalin bizim stresli olmamızı sağlar. Ben hem soruyu okuyacağım hem de stres olmayacağım demek boş bir beklentidir.Yani sınava giren soruyu okuyan herkes istese de istemese de bünye orada bir stres yapar. Sınav stresi sınırlı zamanda olumsuz bir strestir. Tabi olumsuz bir stres vardır, bunu inkar etmiyoruz. Ama sınav stresi sınavdan bir gün önce olumsuz stres seviyesine yükselir, sınav sabahı olumsuz stres seviyesindedir. Ancak sınav başladıktan 6 dakika sonra çocuk soruları çözmeye başladıktan sonra olumlu stres seviyesine gelmektedir” diye konuştu.

 

 

Anne ve Babaların yaptığı en önemli yanlışın çocuğun yapamadığı soruları sınav stresine bağlamaları olduğunun altını çizen Süleyman Beledioğlu “Bu çok büyük bir yanılgıdır. Çocuklar stres nedeniyle soru çözememiş olsa hiçbir soruyu çözemezler. Oysa aileler şunu çok iyi bilmeliler ki; çocuklar konu eksiği olan soruları çözemiyorlar ve bunu da sınav stresine bağlıyor. Aileler de bu durumda yanılgıya düşüyor. Tüm soruları yapıyor 5 soruyu yapamıyor. Çünkü o beş soru ile ilgili konularda eksiği var. Diğer soruları stresliyken dahi doğru yapıyor. Aileler olarak bu başarısızlığı sınav stresine, dikkat eksikliğine, sınav kaygısına bağlarsak çocuğun ders çalışmasına, soru çözmesine, öğretmene sormasına mani oluruz. Lütfen çocuklarınızın yaptığı yanlışları konu eksikliğine bağlayın ve asla strese bağlamayın. Bugün modern tıp dünyası stresin faydalarını zaten sayıyor. Ama sınav stresinin zararlarını saymaya başlayan uzmanlar sınav stresini olumsuz stres zannetmelerinden bu değerlendirmeyi yapıyor. Sınav stresi asla olumsuz stres değildir” şeklinde konuştu.

Veliler tarafından büyük ilgi gören bonus hoca Süleyman Beledioğlu’na Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç tarafından ebru tablo, ÇARE Derneği Başkanı İbrahim Erkayacan tarafından da tuz lamba hediye edildi. Program sonunda 100. Yıl Kültür Merkezi Fuayesinde Bonus Hoca’nın kitabını alanlar imzalatabilmek için izdiham yarattı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER