banner198

Bukan'ın Çanakkale Zaferi mesajı

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan18 Mart nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bukan'ın Çanakkale Zaferi mesajı
banner145

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bukan mesajında şunları kaydetti:

 

Yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun fedakârlığının ve özverisinin mihenk taşı olan Çanakkale Savaşları atalarımızdan bize miras kalan ve bizim de çocuklarımıza miras bırakacağımız en büyük hazinelerimizdir.

 

Çanakkale Savaşları vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ifade ederken, bunu bizlere en anlamlı bir şekilde aktaran ve anlatan haliyle bugünlerimize ışık tutmaktadır. Yurdun dört bir yanından gelerek Çanakkale'de omuz omuza çarpışmış, yan yana toprağa düşerken en şerefli makam olan şehitlik mertebesine yükselmiş askerlerimiz bugün de bizlere birlik ve beraberliğimizin ne anlama geldiğini gözlerimizi yaşartarak anlatmaktadırlar.

 

Bu Büyük Zafer, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır.

 

Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen  kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının  sembolüdür.

 

Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun müstesna bir örneğidir.

 

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

 

Çanakkale’de ve daha onlarca cephede “bir hilal uğruna batan güneşlerin” aydınlığı geleceğimize ışık olmaya ve bize ilham vermeye devam edecektir. "

 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Saygılarımla...

 

Ahmet BUKAN

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER