banner198

Canimder18 Üyelerinin Viyana Çalışmaları Devam Ediyor

İmam Hatipliler AB projesi kapsamında Viyanadaki çalışmalarına devam ediyorlar.

Canimder18 Üyelerinin Viyana Çalışmaları Devam Ediyor
banner145

Çankırı İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri  “Din Öğretiminde Yeni Ufuklar” konulu AB projesi kapsamında Viyanadaki çalışmalarına devam ediyorlar.

 

Bu kapsamda; Projenin Avusturya temsilcisi ve Avusturya Anadolu Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Şahin ile birlikte Avusturya Başkonsolosu İbrahim M. Yağlı, Avusturya’daki Müslüman Toplumunun Başkanı Dr. Fuat Sanaç, VONDER Başkanı Yusuf Kara ve Prof Dr. İhsan Süreyya Sırma, Avusturya Diyalog Merkezi Başkanı Dr. İsmail Tokmak, İslam Meslek Lisesi Müdiresi Zeynep Elibol, IRPA İslam Yüksek Okulu Müdiresi Gül Mihri Aytaç'a ziyaret gerçekleştirdiler. Yapılan Ziyaretlerde ilgili kurumlar ve Avusturya’da bulunan Türk ve Müslüman topluluklara nasıl hizmet verildiği hakkında istişare yapıldı.

 

Ayrıca Avusturya Başkenti Viyana’da bulunan Stefan Don Kilisesi, Veba Salgını Anıtı, Viyana Surları, Kraliyet Sarayı, Hofburg Meydanı, Tarih ve Sanat Müzesi, Viyana Belediye Binası, Tiyatro, Viyana Üniversitesi, Tuna Nehri, Tuna Nehri Kenarında bulunan minareli cami, Macaristan, Budapeşte, Estergon Kalesi ziyaret edilerek yetkili kişilerden bilgi alındı.

 

Viyana’daki Proje Çalışmalarına Dernek Başkanı Ali Uğur ile Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sadettin Kılınç, Musa Asiltürk, İsmail Yiğitbaşı, Burhan Şen, Şükrü Güven, Sabri Ceylan ve Naim Topçu birlikte sürdürüyorlar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sakir Ozturk
Sakir Ozturk - 9 yıl Önce

esselamualeykum canimder uyelerini çalismalarindan dolayi tebrik ederim

SIRADAKİ HABER