banner198

Çankırı Adliye çalışanları haklarının verilmesini istiyor!

Çankırı Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik adliye çalışanı, hak ettikleri havuz paralarının dağıtılmamasından yakınarak basın açıklaması yaptı.

Çankırı Adliye çalışanları haklarının verilmesini istiyor!
banner145

Çankırı Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik adliye çalışanı, hak ettikleri havuz paralarının dağıtılmamasından yakınarak basın açıklaması yaptı.

Hükümetin hak ettikleri ücreti ödememekle suçlayan Türk Büro-Sen Çankırı Şube Sekreteri Ali Aşıkoğlu “Adalet çalışanları yoğun iş yükü altında ezilmekte, mesai sonrası geç saatlere kadar çalışmakta, hatta hafta sonları ve resmi tatillerde dahi mesai yapmaktadır. Bütün bunların yanında karşılığını almadan bir de nöbet tutmak zorunda bırakılmaktadır. Kapasitesini aşacak boyutlarda iş yükü ile karşı karşıya bırakıldığında bile sesini çıkarmadan, nöbet ücretinden ve birçok tazminat hakkından yoksun, sadece yetersiz maaş ile hayatını idame ettirmeye çalışan birçok arkadaşımızın görev tanımları bile tam olarak yapılmamış, görevinin dışında adeta joker personel gibi her işte çalıştırılmaktadır. Ancak, böylesine fedakâr bir şekilde çalışan Adalet çalışanları, hak ettiklerini hala alamamaktadır” dedi.

Adalet çalışanlarının bugün burada toplanmasının asıl amacının, kendilerine adalet keşif vb. yol tazminatlarından  oluşan ve  havuz diye tabir edilen paraların dağıtılmaması olduğunu belirten Ali Aşıkoğlu, “Adalet çalışanları bu zamana kadar Bakanlık yetkililerine karşı, sesini yükseltmeden, meydanlara inmeden sabırla haklarının verilmesini beklemiştir. Ancak, sesini yükselterek, “yeter artık demek” adına bu gün burada toplanmıştır” şeklinde konuştu.

Geciktirilmiş olan “havuz paralarını” en kısa zamanda kendilerine ödenmesini isteyen Aşıkoğlu,”Havuz paraları, bizim alın terimizin ve emeğimizin karşılığıdır. İşyerinde verimliliği arttırmak ve personelin mağduriyetini gidermek adına adalet çalışanlarına daha önceden de dağıtılan bu paralarının yeniden, kurumda 4/C’li statüde çalışan personeli de kapsayacak şekilde dağıtılmasının sağlanması için bizler bugünden itibaren ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Türk Büro-Sen olarak, bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildirirken sorumluları da görevlerin yapmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER