banner198

Çankırı da İsrail ve PKK protesto edildi.

İsrail askerlerinin Gazzeye yardım malzemesi gönderen İHH gemilerine düzenlediği saldırıya Çankırı’dan çığ gibi tepki yağdı.

Çankırı da İsrail ve PKK protesto edildi.
banner145

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım malzemesi gönderen İHH gemilerine düzenlediği saldırıya Çankırı’dan çığ gibi tepki yağdı.

Çankırı Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, İHH,  Anadolu Gençlik Derneği ve Alperen Ocaklarının ortaklaşa düzenlediği protesto gösterisi Karatekin parkında yapıldı. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, İsrail ve PKK’yı lanetledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Sekreteri Ali Solak, 
Terörist devlet İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren 
gemiye yaptığı baskını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti. 
Haydut devlet İsrail, insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar 
arası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir diyen Ali Solak, 
“bu saldırıyı yapanlar ve  saldırı emrini verenler derhal  
uluslar arası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri  ağır cezalara 
çarptırılmalıdır” dedi.
 

Daha sonra elindeki pankartlarla harekete geçen yaklaşık 1000 kişilik grup “Kahrolsun İsrail, kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar atarak tekbirler eşliğinde protesto yürüyüşüne geçti. Necip Fazıl Kısakürek caddesini baştan sona kateden grup, Memur-sen il başkanlığı önünde İstiklal Marşı okunmasının ardından sessizce dağıldı,

Protestocu grubun en küçük üyesi oydu

Protestocu grubun en küçük üyesi elindeki Filistin bayrağıyla objektiflere doğal şekilde poz veren minik Yusuf’tu. Oda büyükleri gibi İsrail’e tepkisini göstermek için bebek arabasına binmiş ve Karatekin parkına gelmişti. Bebek Yusuf, Bir elinde simitle karnını doyururken öbür elinde ise Filistin bayrağını sallayarak tepkisini bu şekilde gösteriyordu.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER