banner198

Çankırı da Kermese

Çankırı da bir derneğin açtığı kermesi tanıtmak için şehir merkezinde deve dolaştırıldı.

Çankırı da Kermese
banner145

Çankırı'da bir derneğin açtığı kermesi tanıtmak için şehir merkezinde deve dolaştırıldı. Çankırı'da, bir derneğin düzenlediği kermesin tanıtımında kullanılan deve dikkat çekti.

Çankırı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğince, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermes, Süleymaniye Talebe Yurdu alanında açıldı. Dernek üyeleri, kermesin tanıtımı için Abdülhalik Renda Mahallesi'nde bir süre deve dolaştırdı. Dernek üyeleri de gezi sırasında vatandaşları kermese davet etti. Deve en çok çocukların ilgisini çekti. -Deve eti öğrencilere burs olacak- Dernek yetkilisi Latif Dereli, yaptığı açıklamada, yemek, giysi, kitap gibi birçok ürünün kermeste satılarak, gelirinin öğrencilere burs olarak kullanılacağını söyledi.

Kermesin 5 gün boyunca açık tutulacağını ifade eden Dereli, şunları kaydetti: "Süleymaniye ve Fatih Talebe Yurdu adına açılan kermese halk yoğun ilgi gösterdi. Deveyi Aydın'dan getirdik. geçen yılda Çankırı'da "develi" büyük bir kermes yaptık. Bu kermes büyük ses getirdi. Bu yılda aynı şekilde 300'e yakın talebemizin yararına böyle bir kermes düzenledik. Halkımız kermesimize katılarak öğrencilere destek oluyor. Deveyi getirmemiz nedeniyle 2012 de gelirimiz iki kat artmıştı, bu yılda inşallah güzel sonuç alacağımızı umuyoruz. İhtiyacı olan ve deve eti yemek isteyen vatandaşlarımızı kermesimize bekliyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER