banner306
banner198

Çankırı da Nevruz Kutlamaları

Nevruz Bayramı, Çankırı Karatekin Üniversitesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Çankırı da Nevruz Kutlamaları
banner145

Nevruz Bayramı, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde (ÇKÜ) düzenlenen törenle kutlandı.

 

Baharın gelişini simgeleyen ve Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında da çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde düzenlenen organizasyonla kutlandı. Kutlamalara ÇKÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek Nevruz Bayramı’nın eski bir Türk geleneği olduğunu, bütün Türk dünyasında geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de kutlanmaya devam edeceğini söyledi. Millet olmanın bir gereği olarak bu tür bayramların birlik ve beraberliğin sağlanması açısından önemine değinen Prof. Dr. Şimşek, bu birlik ve beraberliği hiç kimsenin bozmasına müsaade edilmemesi gerektiğini belitti. 

 

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ziya Şimşek’in konuşmasının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi “Bir Yudum Anadolu Efsanesi” halk oyunları topluluğunca sergilenen halk oyunları gösterisi yapıldı. “Bir Yudum Anadolu Efsanesi” topluluğunun ardından Türk Halk Müziği topluluğunun seçkin müzikleri yer aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Türk Kültüründe Nevruz” konulu resim, şiir, ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından, oyun havaları eşliğinde halaylar çekildi. Daha sonra ise misafirlere pilav ve ayran ikramı yapıldı. İkramlardan sonra gerçekleşen çuval yarışı, yumurta taşıma, elma yeme, halat çekme oyunları düzenlenerek kazanan yarışmacılara ödülleri verildi. Eğlenceli oyunlardan sonra Nevruz’un simgesi olan “Nevruz Ateşi” yakılıp etrafında halay çekildikten sonra program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304