banner198

ÇANKIRI iyiliğe ortak oldu

Çankırı İHH gönüllülerin hazırladığı 24 bin 876 lira tutarındaki yardım malzemesi Pakistana ulaştırılmak üzere İstanbul da Gazze gemisine yüklendi.

ÇANKIRI iyiliğe ortak oldu
banner145

Çankırı İHH gönüllülerin hazırladığı 24 bin 876 lira tutarındaki yardım malzemesi Pakistan'a ulaştırılmak üzere İstanbul’da Gazze gemisine yüklendi.

Konu hakkında Çankırı Postası’na açıklamada bulunan Çankırı İHH gönüllüsü Hasan Kale, tarihinin en büyük sel afetini yaşayan Pakistan halkının yeni toparlanmaya çalıştığını belirtti. Doğal afetlerin açtığı yaraların kısa sürede sarılamayacağının altını çizen Kale, bilançosu çok ağır olan bu sel afetinden sonra özellikle de suların çekilmesiyle beraber ortaya çıkan manzaranın, olayın büyüklüğünü daha da net bir şekilde gözler önüne serdiğini vurguladı.

Felaketin olduğu zamandan bu yana halen yardımın ulaşamadığı bölgelerin olduğuna dikkat çeken Kale, “Yaşam mücadelesi veren Pakistan halkının çığlığına karşı sessiz kalamayız. Pakistan'ın bu felaket sonrasında yeniden inşası için yardım ve desteğe ihtiyacı var!” dedi.

Kale, “Milyonlarca insan bugün Pakistan’da kapısını açacak ufacık bir barınağa muhtaç bir halde ortada kalmıştır. Bundan dolayı ÇANKIRI İHH (İnsani Yardım Vakfı) gönüllüleri olarak bizler yapılan bütün yardımların yanında Çankırı halkına ve hayırseverlerine Pakistan halkının feryadını seslendiriyoruz ve diyoruz ki, kapısını açacağımız sıcacık bir yuvayı sizin yardımlarınızla yapalım” diye konuştu.

Nakdi yardım kampanyasını devam ettirdiklerini söyleyen Kale, Pakistan halkının yüreğinde ortaya çıkacak sıcacık bir sevinç’e, o minicik yavruların gözlerinde okunacak mutluluğa destek olan herkese teşekkürlerini sundu.  Pakistan’a ulaştırılacak yardımların yeterli olmayacağını belirten Kale, Çankırı İHH gönüllüleri olarak daha çok yardımın Pakistan’a ulaşması için gece gündüz çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Çankırı İHH gönüllüleri halı, ayakkabı, bay-bayan, bebe ve çocuk kıyafetlerinden oluşan 25 bin TL tutarında yardım toplarken,  Ramazan ayında başlatmış olduğu 7 bin TL tutarındaki “100 Pakistanlı Yetimi Giyindirme” projesini de başarı ile tamamlamıştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER