banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kampüsünün temeli atıldı

Çankırı Karatekin Üniversite kampus inşaatı temel atma töreni Uluyazı da yapıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kampüsünün temeli atıldı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversite kampus inşaatı temel atma töreni Uluyazı’da yapıldı.

Törene Çankırı Milletvekilleri Ahmet Bukan ve Nurettin Akman, Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Baro Başkanı İdris Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, Ilgaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Düzbasan, daire amirleri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ali İbrahim Savaş, Üniversitenin kısa bir sürede kat ettiği mesafeye değinerek 280 aşkın öğretim üyesi ile eğitim veren üniversitenin bu yıl sonunda 320 öğretim üyesine ulaşacağını söyledi.  

Rektör Savaş, şu anki öğrenci sayılarının beş bin civarında olduğunu belirterek önümüzdeki yıl mevcut sayının üzerine bin beş yüz öğrenci daha katacaklarını ifade etti. Çankırı’nın potansiyelini düşünerek daha önce planladıkları Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu’nu kurduklarını anlatan Savaş, bu sene doksan öğrencinin de bu okulda öğretim hayatına başlayacağını söyledi.

Şemdinli’de hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatırasına saygı dolayısıyla programda gösteri sunacak olan Üniversite Halk Oyunları ekibinin gösterisi etkinlikten çıkartılırken, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok üniversite rektörü, siyasi parti genel başkanları, bürokratlar da törene kutlama mesajı gönderdiler.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

b

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER