banner198

Çankırı Şehidini Bağrına Bastı Video İzle

Şehit Teğmen Korhan Kuruçay, Kurşunlu da yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Çankırı Şehidini Bağrına Bastı Video İzle
banner145

Şırnak Bestler Dereler Reso bölgesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Jandarma Özel Harekat Timi 2’nci Tim Komutanı 25 yaşındaki Teğmen Korhan Kuruçay, doğum yeri Kurşunlu'da bilerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit teğmen Korhan Kuruçay'ın cenaze törenine başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Şehide son görevini yapmak için Ankara’dan, İstanbul’dan, Çankırı’dan otobüslerle gelerek İlçe meydanını dolduran binlerce vatandaş Türk bayrakları ve sloganlarla teröre lanet yağdırdı.

Cenaze töreninde şehidin 7 Nisan 2012 tarihinde resmi nikah kıydırarak evlendiği ve 22 Haziran’da Kurşunlu’da kır düğünü ile düğün yapma hazırlıkları yapan hemşire Hicret Kuruçay (Topçuoğlu) ile anne Nezire Kuruçay bayan askerlerin, baba Ünal Kuruçay da arkadaşlarının desteği ile ayakta durabildi.

BABA KURUÇAY: "SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Tören boyunca metanetini koruyan Şehit babası Ünal Kuruçay, ’Şimdi sıra herkeste. Söylenecek bir şey yok. Sözün bittiği yerdeyiz’’ diyerek gururlu olduğunu dile getirdi.

3 Temmuz 1987 Kurşunlu doğumlu olan Şehit Teğmen Korhan Kuruçay, 7 Nisan’da resmi nikahı yapılan eşi Hicret Kuruçay’ı Şırnak Devlet Hastanesi’ne hemşire olarak tayin ettirmişti. Hicret Kuruçay, cenaze Kurşunlu’ya getirilene kadar eşinin yanından ayrılmadı. Anne Nezire Kuruçay sakinleştirici ilaçlarla oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta dururken, geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden  kardeşi Latif Kuruçay ise cenazeye katılamadı.

Baba Ünal Kuruçay oğlunun, üzerine düşen görevini yerine getirdiğini belirterek, "Şehit babası olmanın gururunu yaşıyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Cenaze töreni Kurşunlu İlçe Meydanı’nda öğle namazı ardından yapıldı. Tören saygı duruşu ve İistiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Teğmen Korhan Kuruçay’ın özgeçmişinin okunması ardından imam tarafından dua okundu ve şehit için helallik istendi. Toplu halde kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi askeri bando eşliğinde ve tekbirlerle Kurşunlu Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KURŞUNLU GELİN GİBİ SÜSLENDİ

Teğmen Korhan Kuruçay’ın Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine şehit haberinin ulaşmasıyla birlikte, evler ve işyerleri bayraklarla donatıldı. Al yıldızlı bayrakla gelincik gibi süslenen Kurşunlu’da şehide son görevini yapmak isteyen binlerce vatandaş cenaze namazında saf tuttu.

Baştan Çankırı olmak üzere Ankara ve civar ilçelerden vatandaşlar şehide son görev için Kurşunlu’ya geldi. Çankırı belediyeside vatandaşların törene katılabilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi

Kurşunlu Şehidini Bağrına Bastı

Kurşunlu Şehidini Bağrına Bastı

Kurşunlu Şehidini Bağrına Bastı

Kurşunlu Şehidini Bağrına Bastı

Kurşunlu Şehidini Bağrına Bastı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER