banner198

Çankırı ya ATEŞ DÜŞTÜ

Terör örgütü PKK mensuplarına karşı Cudi Dağı nda yürütülen operasyon sırasında Besta bölgesinde çıkan çatışmada, teğmen Korhan Kuruçay (25) şehit oldu.

Çankırı ya ATEŞ DÜŞTÜ
banner145

ŞIRNAK'taki Besta Bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, teğmen Korhan Kuruçay şehit oldu. Şehit olan üstteğmenin baba ocağı Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde matem yaşanıyor.

Şehit Üstteğmen Korhan Kuruçay'ın çatışmada şehit düştüğü haberi Kurşunlu'daki baba ocağına ulaştı ve gelen haber başta baba Ünal Kuruçay olmak üzere ailesini büyük mateme boğdu.

Şehit üstteğmen Korhan Uluçay'ın Hicret Topçu Kuruçay ile 5 Nisan'da nikah töreni yaptığı ve haziran ayı ortalarında da düğün hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

Öte yandan baba Ünal Kuruçay'ın Hacıbekir mahalesindeki evine bütün vatandaşlar başsağlığı için toplandı. Şehit teğmeni karşılamaya hazırlanan Kurşunlu'da belediyeden yapılan anonsla herkesin evine türk bayrağı takması istendi. 

Kurşunlu ilçe kaymakamı Kürşat Karaca, Şehit Teğmen Korhan Kuruçay baba evine gelerek burada şehitin babası Ünal Kuruçay'a baş sağlığı diledi. Kaymakam Karaca, Şehidimizi layıkıyla uğurlamak adına bütün önlemlerin alındığını belirtti. 

3 Temmuz 1987 doğumlu Ünal ve Nezire oğlu Şehidimiz Teğmen Korhan Kuruçay'ın cenazesinin bugün sabah namazına doğru saat 05.00'de ambulansla Kurşunlu'ya getirildi. Kuruçay'ın cenazesi kılınacak namazının ardından aile mezerliğina defnedilecek.

Bölgedeki operasyon hava destekli olarak sürdürülüyor.

Besta Bölgesinde bugün öğle saatlerinde bölgede arazi arama ve tarama faaliyetini sürdüren Çakırsöğüt Jandarma Tugayına bağlı askerler ile bir grup PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada Çakırsüğüt Jandarma Tugayında görevli 1 Jandarma üstteğmen şehit oldu. Bölgedeki operasyonun hava destekli olarak devam ettiği belirtildi.
 
 
 
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER