banner198

Çankırıda Tekel işçilerine destek!

Çankırı da, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Ankara da eylemlerine devam eden Tekel işçilerine destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Çankırıda Tekel işçilerine destek!
banner145

Çankırı'da, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Ankara'da eylemlerine devam eden Tekel işçilerine destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 

Türk-İş İl temsilcisi Murat Saraçbaşı ve yaklaşık 50 kişi, Tekel işçilerine AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem yaparak destek verdi.

 

Hükümet çalışanların hak ve taleplerine karşı duyarsız davranmakla suçlayan Saraçbaşı, “ Bizler Başbakan'ın bu memlekette hizmet için ömrünü vermiş Tekel işçilerine ‘Yatarak para kazanıyorlar’ söylemini protesto ediyoruz.  Bizler Başbakan'ın, devletin işçilerine karşı duyması gereken sorumluluğu bir şirket mantığı çerçevesinde tanımlamasını ve tüm bunların yansıması olarak 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara’da ekmek parası için mücadele eden Tekel işçilerinin taleplerine duyarsız kalmasını protesto ediyoruz.” dedi.

Saraçbaşı, , “Türkiye'nin dört bir yanındaki tüm işyerlerinde Tekel işçileri ile dayanışmak için bir saat geç iş başı yaparak çalışmama hakkımızı kullandık. Hükümetin sesimizi duyması ve haklı taleplerimizi yetirmesi için eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Çankırı Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem, açıklama yapan grubun dağılmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER