banner306
banner198

Çankırı'da vücudunu makinaya kaptırın çiftçinin bir ayağı koptu!

Çakırı'da bir çiftçi bacaklarını çapa makinesına kaptırdı!

Çankırı'da vücudunu makinaya kaptırın çiftçinin bir ayağı koptu!
banner145
Çankırı’nın Çerkeş ilçesi Çaylı köyünde çapa makinesine vücudunu kaptıran çiftçinin bacağının bir koptu biride parçalandı.

 

Akıl almaz kaza saat saat 14.30’da meydana geldi. Evin avlusunda bulunan çapa makinesini dışarıya çıkartmak isteyen Satılmış Kesin (54), eski model çapa makinesini çalıştırmak için öndeki bulunan motor çalıştırma ipini çekti. O sırada viteste unutulan makine motorun çalışması ile birlikte bir anda hareket ederek Kesin’i altına aldı. Makinaya ayaklarını kaptıran talihsiz adamın çığlığına eşi yetişerek makinayı durdurdu.

 

Her iki bacağını da çapa makinasının bıçağına kaptıran Satılmış Keskin’e ihbar üzerine olay yerine gelen Çerkeş 112 acil ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Keskin daha sonra Ankara’dan çağrılarak Aytaç Et Entegre tesisleri helikopter pistine inen hava ambulansına bindirilerek Ankara’ya götürüldü.

 

Edinilen bilgiye göre Kesin’in kopan bir bacağının diz üstünden kesileceği parçalanan diğer bacağının ise kurtarıldığı bildirildi.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
GÜVENLİK EKSİKLİĞİ VAR
GÜVENLİK EKSİKLİĞİ VAR - 9 yıl Önce

ÇAPA MAKİNALARINDA
1- Kullanıcı ile döner parça arasındaki kullanma kollarının kısalığı
2- Döner parçalar etrafında ve gerisinde yeterli derecede koruma çemberlerinin bulunmayışı
3- Kullanıcının kullanma mandalından elini çektiğinde motorun stop etmemesi
4- Bu tür riskli aletlerde daha etkin bir emniyet için döner bıçakların hareketi için kullanıcının her iki elinin farklı 2 adet mandalı basıyor olması gerekir.
Mandallardan birinin bırakılması halinde motorun stop edecek özellikte olması ve döner bıçakların 1 saniye içerisinde dönü hareketini sonlandırmış olması gerekir. Yani motor 3 saniye sonra stop etse dahi döner bıçaklar motorun hareket milinden ayrılarak daha kısa zamanda gücünü kaybetmesi sağlanmalıdır. Kullanıcı kolundaki her iki mandalın basılması halinde döner bıçak mili motor dişlisine kavuşum yapmalıdır.
Tek bir mandalın dahi basılmaması durumunda döner bıçak mili motor hareketinden mekanik olarak ayrılmalıdır.

satilmiş.kesin
satilmiş.kesin - 9 yıl Önce

Saitilmiş. Abi allah sana şifa versin duvarlarım senle

satilmiş.kesin
satilmiş.kesin - 9 yıl Önce

Saitilmiş dayı. Geçmiş olsun

SIRADAKİ HABER

banner304