banner306
banner198

Çankırılı Avcılar dikkat! Bu hayvanları avlamak yasak...

Merkez Av Komisyonu kararına göre Çankırı’da bazı hayvan türlerinin avlanmasına yasak getirildi.

Çankırılı Avcılar dikkat! Bu hayvanları avlamak yasak...
banner145

Merkez Av Komisyonu kararına göre Çankırı’da bazı hayvan türlerinin avlanmasına yasak getirildi.

Merkez Av Komisyonunun ''2011-2012 Av Dönemi''ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca başkanlığında toplanan Merkez Av Komisyonunun Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, bu yıl Çankırı il genelinde tilki, çakal; Ilgaz ilçesinde kınalı keklik avı yapılamayacak.

Komisyon kararına göre Yaban tavşanı, ada tavşanı, kaya sansarı, ağaç sansarı avı 15 Ekim 2011-29 Ocak 2012 ve yaban domuzu avı ise 13 Ağustos 2011-26 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılabilecek.

 

Kararla, avcı başına bir av günü için türlere göre avlanma limiti de belirlendi.

-AVLANMANIN YASAKLANDIĞI SAHALAR-

Karara göre, ağaçlandırılmış veya erozyon kontrol çalışması yapılan alanlarda, arboretumlarda, orman içi dinlenme yerleri, piknik ve mesire alanlarında, kent ormanlarında, karayollarında, göletlerde, ekili yerlerde, bağ, bahçe ve fidanlıklar ile il, ilçe, belde, köy gibi meskun yerlerde avlanmak yasak.

Ayrıca, yaban hayatı geliştirme sahaları, örnek avlaklar, yaban hayvanı üretme yerleri ve istasyonları, yaban hayvanı yerleştirme sahaları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Parkları, Milli Parklar ve Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde de avlanma yapılamayacak.

Kararda, Merkez Av Komisyonu tarafından av yapılmasının yasaklandığı bölgelerin listesine de yer verildi.

-KORUMA ALTINDAKİ YABAN HAYVANLARI-

Merkez Av Komisyonu kararında, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alındığı için avlanması yasak olan yaban hayvanlarının listesine de yer verildi. Bu yılki listeye daha önce koruma altında olmayan Hatay Dağ Ceylanı da eklendi. Listede, bazı kirpi, yarasa, sincap, kunduz, ayı, kedi, fok, geyik, kuş, kaplumbağa, bukalemun, kertenkele, yılan, tavşan, çakal, domuz ve tilki türleri de yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304