banner198

Çankırılı beş firmayı açıkla başkan!

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Postasında gündeme getirdiğimiz ve yeni yapılacak hastane binasının kalan kısmın tamamlanması için ihaleye çıkılacağını duyurmuştuk.

Çankırılı beş firmayı açıkla başkan!
banner145

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Postasında gündeme getirdiğimiz ve yeni yapılacak hastane binasının kalan kısmın tamamlanması için ihaleye çıkılacağını duyurmuştuk.

Önce gelin haberle ilgili gelinen süreci kısaca özetleyelim

25 mart tarihinde “Memlekette müteahhit kalmamış!” başlıklı haberimize konu olan yeni devlet hastanesi inşaatının eksik kalan bölümleri için yeniden ihaleye çıkılmış ve davet usulüyle yapılacak iş için ‘Çankırı’da bu işi yapacak firma yok!’ denilerek Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden yedi firma ismi istenmesinin Çankırı’daki bir çok müteahhit firma tarafından tepkiyle karşılandığını sayfalarımızda dile getirmiştik.

Özellikle ismini vermekten sakınan firma sahipleri bu işi yapacak Çankırı’da en az on beş firma var. Onlar bize paradan haber versinler biz Çankırı’ya Burj Dubai’yi dahi dikeriz demişlerdi. Bu tepkilerin ardından Çankırı Postası konuyu gündeme taşımış ve özellikle ekonomik sıkıntıların kol gezdiği ilimizde neden Çankırılı firmaların davet edilmediğini sormuştuk.

Konuyla ilgili haberimize o günden sonra muhataplardan bir açıklama gelmemesi üzerine, Cuma günü incelemelerde bulunmak üzere günü birlik Çankırı ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a konuyu aktarmıştık.

AK Parti İl Başkanlığında sorumuzu yanıtlayan Bakan Akdağ,  ‘Bu binayı bu hale sokanda bir müteahhit! Biz bu binanın bir an önce sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz. Onun için ihaleyi kimin alacağı önemli değil. Ama Çankırılı bir firmanın bu işi tamamlamasını isteriz” şeklinde cevaplamıştı. 

AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin’de burada söze girerek, konu hakkında tarafımıza müteahhitlerce yanlış bilgi verildiğini iddia etmiş ve ihale ile alakalı beş Çankırı firmasının davet edildiğini söylemişti.

Olayın başlangıcı özetle böyle;

AK Parti İl Başkanı Sayın Şahin’in bu açıklaması açıkçası check ettiğimiz haberle ilgili bizde ‘acaba duvara mı tosladık!’ endişesini taşımamıza yol açmıştı. Tek amacı Çankırı’nın sorunlarını gündeme taşıyarak tartışılmasını ve meselenin hızlı bir şekilde çözülme kavuşturulmasını sağlamak olan Çankırı Postası yanlış bir habere imza atmış olmanın üzüntüsünü kısada olsa yaşadı.

Ancak İdris Şahin’in haberimize verdiği yanıt sonrası konunun peşini bırakmadık!

Haber servisimiz ihale ile ilgili gerek yazışmalar ve Bakanlık Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden gönderilen belgelere ulaştı.

Elimize ulaşan resmi belgelere göre süreç şöyle gelişti;

Yapılacak İhale ile ilgili 8 Mart tarihinde Çankırı Devlet Hastanesi Baştabibi Fatih Esad Topal tarafından yazılan üst yazıyla Bayındırlık İl Müdürlüğünden bu işi yapabilecek yedi firmanın acilen taraflarına bildirilmesi istenmiş. Bayındırlık İl Müdürlüğüne ulaşan yazılı talep üzerine 11 Mart tarihinde Bayındırlı Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne, üzerinde sırasıyla imzaları bulunan Bayındırlık Müdürü A. Bilir, Vali Yardımcısı A. Muart Pınar ve Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’un adlarının bulunduğu resmi yazı yazılarak, yedi firmanın belirlenerek taraflarına bildirilmesi istenmiş.

Bayındırlı Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bu talebi 15 Mart tarihinde yazılı olarak yanıtlamış ve yedi firma yerine belirlediği sekiz firmayı Çankırı Valiliğine bildirmiş.

Açıkçası bu belgelerde davet edilen Çankırılı beş firmayla ilgili bir belgeye ulaşamadığımız gibi hala Çankırı’da ki müteahhitlik firmalarından hiç birinden kendilerine bir davet ulaştığı yönünde de bir bilgiye rastlayamadık.

Şimdi buradan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanında bizim müteahhitlerce yanlış bilgilendirildiğimizi iddia eden ve beş Çankırı firmasının ihale ile ilgili davet edildiğini söylen İdris Şahin’den, firmaların isimlerini belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz!

Konuyla ilgili diğer haberler

Memlekette müteaahit kalmamış! 25.03.2010

Haberimize yanıt var! 27.03.2010

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER