banner198

Çankırılı gençler Amasyayı salladı…

Amasyada düzenlenen gençlik merkezleri arası Türk Halk Müziği grup yarışmalarına Çankırılı gençler damgasını vurdu.

Çankırılı gençler Amasyayı salladı…
banner145

Amasyada düzenlenen Türk Halk Müziği grup yarışmalarında 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 de üçüncülük ödülü kazanan gençlerin hedefi şimdi Türkiye finalleri.

 

30 Mayıs 2009 tarihinde Amasya’da düzenlenen, Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği grup yarışmalarına Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi damgasını vurdu. Dağıtılan toplam 14 ödülün 8’ini Çankırı Gençlik Merkezi üyesi gençler kazandı.

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, kültürümüzün bir ürünü olan, duygularımızı ve düşüncelerimizi en güzel biçimde dile getiren halk müziğimizin, yayılıp yaşatılması ve gençlerimizin serbest zamanlarının bu tür olumlu etkinliklerle değerlendirilmesi amacıyla her yıl, Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği solist ve solo çalgı yarışmaları düzenlenmekte.

 

Yarışma için, Gençlik Merkezi üyesi gençlerimiz hocaları Cemal Özata ve Ebru Özata tarafından hazırlandılar. Amasya’da düzenlenen grup yarışmasında 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 de üçüncülük ödülü kazandılar. Ödül kazanan gençlerimiz.

 

Ayşenur Selcen Bektaş       13–17 Yaş Kız Solist kategorisi birincisi

Alper Börekçi                       13–17 Yaş Solo Çalgı kategorisi birincisi

Mustafa Çağıran                   18–24 Yaş Solo Çalgı kategorisi birincisi

 

Selin Göregen                      13–17 Yaş Kız Solist kategorisi ikincisi

Melehat Aydın                       18–24 Yaş Kız Solist kategorisi ikincisi

Uğur Ordu                             18–24 Yaş Erkek Solist kategorisi ikincisi

 

Eda Güngörcü                      13–17 Yaş Kız Solist kategorisi üçüncüsü

Ahmet Absarılıoğlu               13–17 Yaş Erkek Solist kategorisi üçüncüsü

 

Dereceye giren gençlerimiz, Eylül ayı içerisinde Nevşehir ilinde düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar. Gençlik Merkezimiz tarihinde büyük bir başarıya imza atan gençlerimizi ve bu başarıda emekleri bulunan hocalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER