banner198

Çankırılı hanımların el emeği sergileniyor

Yaptıkları el emeği göz nuru eserleri Tarihi Çamaşırhanenin otantik atmosferinde sergiliyorlar.

Çankırılı hanımların el emeği sergileniyor
banner145

 

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin 5. dönem kurs sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı. Kursiyerler yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserleri Tarihi Çamaşırhane’nin otantik atmosferinde sergiliyor.

 

 

Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen törene Vali Şemsettin Uzun, eşleri Gülserin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşleri Zeynep Dinç, Ak Parti İl Başkanı Avukat İdris Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Jandarma Alay Komutanı Kıd.Alb.İsmail Duvan, Milli Eğitim İl Müdürü Cemal Akbıyık, Askerlik Şubesi Başkanı Kıd.Alb.Sinan Melül, Belediye Başkan Yardımcılarımız Mithat Kılıç ve Arif Çıyan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Karatatar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç ile diğer yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin yapmış olduğu çalışmalardan övgüyle bahsetti. Başkan Dinç “İltifat anlamında değil hakikaten bizlerin göğsünü kabartan bizleri gururlandıran çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Ben onlara sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.

Belediyenin en önemsediğimiz ve gurur duyduğumuz çalışmalardan birisi kadın eğitim ve kültür merkezimizin çalışmalarıdır” dedi.

 

Dinç; “Bu yıl 339 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Toplamda bugüne değin 1789 hanımefendiye Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi olarak sertifika verdik. Bu kurslarımızda hanımlar hem el becerilerini geliştirme, hem hoşça vakit geçirme hem de kendi aralarında birlik ve beraberlik içinde dostane ilişkilerin geliştirilmesi anlamında Kadın Eğitim ve Kültür Merkezimiz çok önemli bir görev icra ediyor. Bu faaliyetlerimiz imkanlar ölçüsünde artarak devam edecek. Daha  geniş ve daha rahat ortamda bir Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi kurmak içimde bir uhte olarak kaldı. İnşallah böyle bir merkez yaptığımızda sizlerin daha rahat ortamlarda bu eğitimleri görmenizi sağlayacağız. İmkanlarımız doğrultusunda bu merkezin faaliyetlerini artırarak devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından 5. dönem kurs sergisi protokol üyelerinin eşleri tarafından açıldı. Sergiye kursiyer hanımların yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Program kursiyerlere sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER