banner198

Çankırılı Öğrenciler Sütü çok sevdi

Çankırı’da süt dağıtım töreni Merkezde Hazım Dağlı İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Çankırılı Öğrenciler Sütü çok sevdi
banner145

Çankırı’da süt dağıtım töreni Merkezde Hazım Dağlı İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Çankırı Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, sütlerin güvenilir olduğunu söyledi.

 

“Okul Sütü, Akıl Küpü” projesi kapsamında ülke genelindeki okullarla birlikte Çankırı’da da ilköğretim okullarında da öğrencilere ücretsiz süt dağıtımı başlatıldı.

  

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul sütü akıl küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı bugün başladı. İlköğretim okullarında eğitim gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4, ve 5. sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı. Çankırı Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik, İl Sağlık Müdürü Vekili Dt. Şakir Kaymak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metin Karaoğlanoğlu’nun katıldığı süt dağıtımı töreni Çankırı Merkezde Hazım Dağlı İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Süt dağıtım töreninde, çocuklara ilk sütü Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz verdi.

 

Diğer daire müdürlerinde öğrencilere süt dağıtım ile tören son buldu.

Öğrenciler süt içerken, hep birlikte sütü çok seviyoruz dediler.

 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Çankırı Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz sütlerin güvenilir olduğunu söyledi. Gerek ilimizde gerekse diğer şehirlerde binlerce süt dağıtımı gerçekleşiyor. Her zaman olmasa da bazı zamanlarda sütlerin içerisinde bozuk yada çocukların bünyeleri ile alakalı istenmeyen şeyler olabilir. Bizim yapmamız gereken iyi bir iletişim ağı kurmak. Özellikle köy ve ilçelerde bu konuda daha iyi organize olmalıyız” dedi.

 

Çankırı genelinde günlük 24 bin kutu sütün haftada 5 gün dağıtımı gerçekleşecek.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER