banner306
banner198

Çankırı'ya 154 milyonluk yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’da, 154 milyon liraya mal olacak 4 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi.

Çankırı'ya 154 milyonluk yatırım
banner145
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma törenine katılmak üzere geldiği Çankırı’da, 154 milyon liraya mal olacak 4 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi.  Eroğlu,  ormanların kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağını söyledi.

 

İlk olarak Belediye Başkanlığı önünde karşılanan Eroğlu,  belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in makamına geçen Eroğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından şehri ikiye bölen Tatlıçay için hazırlanan projenin görsel sunumu yapılarak proje için Bakan Eroğlu’dan destek istedi.

 


Eroğlu, daha sonra düzenlediği basın toplantısında Devrez Çayı üzerine yapılacak Kızlaryolu Barajı'nın 400 milyona mal olacağına değindi. Eroğlu, "Bu barajı yapmak için azmettik ve hızlı bir şekilde yapılacak. Baraj bölgeye hayat verecek. Vatandaşların gelirini artıracak. Büyük ve zor bir baraj ama biz zor barajları yapmaya alıştık. Dünyanın en zor barajlarını biz yapıyoruz. Gölet yapma rekoru bizde." diye konuştu.

 Tatlıçay projesi ortada kaldı


Ormanları köylülerin hizmetine açma gayretinde olduklarına vurgu yapan Bakan Eroğlu “Önceden arıcıların ormanlara girmesi yasaktı. Şimdi bal ormanları yapıyoruz. Ormanlık alanlar artık köylülerimizin hizmetinde olacak. Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olacak.” diye konuştu. 14 yılda Çankırı’ya 6 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini belirten Bakan Eroğlu, temeli atılacak Koyunbaba Barajı’nın bölgede asırlık bir rüya olduğunu, projenin gerçekleşmesi ile 103 bin dekar alanın sulanabileceğini ve bölgeye hayat vereceğini söyledi. Korgun Yolkaya Göleti Sulama Projesi ile 4 bin dekar alanın suya kavuşacağını, Orman Genel Müdürlüğü tarafından da iki ayrı proje ile toplam 154 milyon liralık yatırımın gerçekleşeceğini ifade etti.

 


Eroğlu basın toplantısının ardından Belediye Milli İrade Meydanı’nda toplanan kalabalığa da hitap ettikten sonra toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel atma töreninin ardından Orman köylülerine yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere tanker dağıtımı ve çeşitli meyve fidanlarından oluşan fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

 


Çankırı Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu, kapıda Vali Vekili Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ve protokol tarafından karşılandı. Çankırı Milletvekilleri Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz bakan programına gecikmeli şekilde katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali özdemir
Ali özdemir - 7 yıl Önce

Fedakar ,vefakar EROĞLU Bakanım sen ülkemizinin hizmetkarı olarak başımıza Allah ın bir lütfusunuz . Gece gündüz bilmez tatil bilmez Bakanlığının hakkını fazlasıyla veren güzide insan hizmetlerin için bizler memnunuz, Allah da razı olur inşAllah .

SIRADAKİ HABER

banner304