banner198

Çankırı’yı sel aldı!

Çankırı ve çevresini etkisi altına alan sağanak yağmur sele dönüştü. Korgun ve çevre köylerden akarak adeta bir nehri andıran yağmur suları Tatlıçay’da birleşerek çayda taşkına eden oldu.

banner145

Çankırı ve çevresini etkisi altına alan sağanak yağmur sele dönüştü. Korgun ve çevre köylerden akarak adeta bir nehri andıran yağmur suları, Tatlıçay’da birleşerek taşkına neden oldu.

 

Uzun yılar sonra ilk kez Tatlıçay’ın taşmasına tanıklık eden vatandaşlar dere yatağının kenarına kadar gelerek azgın suların akışını seyretti. Emniyet güçleri tehlikeli bölgelerde anons geçerek vatandaşların dere yatağına yaklaşmaması konusunda uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayan bazı vatandaşlar taşkın alanında cep telefonu ile hatıra selfiesi çekilmeyi ihmal etmedi. 

Feslikan bölgesinde taşkına uğrayan arazilerde belediye ekipleri müdahale etti.  


1958 senesinde Çankırı'yı vuran Sel -TIKLA OKU-

Tatlıçay’ın uzun yıllar sora ilk defa taşması 1958 yılında yaşanan ve 18 kişinin öldüğü sel felaketini akıllara getirdi. 

Şabanözü Sanı Deresi’de selde en çok etkilenen yerleri başında geldi.

 

Ilgaz Çatak köyünde DSİ tarafından dere ıslahı yapılan çayın beton duvarından kopan blok derenin içine düştü. DSİ ekipleri tıkanan kanalı açmak için TIR’a yükledikleri kepçe ile bölgeye ulaşmaya çalıştı. Bu sırada kar kütlesi yüzünden daralan yolda kalan ekipler kepçe yardımı ile yolları açarak selde tıkanan kanala müdahale ettiler.


1958 senesinde Çankırı'yı vuran Sel -TIKLA OKU-

Foto galeriye git


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 03:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER