banner198

Cemaat operasyonunda flash gelişme

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen cemaat operasyonunda gözaltına alınan 10 kişiden 9'u serbest bırakıldı

Cemaat operasyonunda flash gelişme
banner145

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen cemaat operasyonunda gözaltına alınan 12 kişiden 11'i  serbest bırakıldı. Çankırı Meva Başkanı Mehmet E.  tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma ile ilgili ikametgahlarında bulunamayan 3 şüpheli hakkında  yakalama kararı alındı.


Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  FETÖ/PDY terör örgütünün Çankırı sağlık yapılanmasına yönelik olarak yürüttüğünü duyurduğu soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden 11'i serbest bırakıldı, 1 kişi tutuklandı.

 

Çankırı'da paralel yapı iddiası ile başlatılan soruşturması kapsamında salı günü, kamuoyunun yakından tanıdığı  isimler sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki üç günlük yasal gözetim  süresi sonunda bu sabah adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüphelilerden Halil Nevzat Yetkin, Selçuk Akan, Ali Osman Atakul, İsmail Çağatay Topçu, Kemalettin Saz ve bir kişi savcılık sorgulaması sonrasında serbest bırakılırken,  Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreter Vekili Recep Şenel, röntgen teknisyeni Telat Özcan ve Meva Başkanı Mehmet E.  ise tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Görülen mahkeme sonucunda Recep Şenel ve Telat Özcan  serbest bırakılırken Mehmet E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Adliye önünde bekleyen ailelerde büyük sevinç yaşandı.

Tutuklanan Mehmet E.'nin 4 kişilik arananlar listesinde olduğu, Diyarbakır'a tayin edildiği ve kendi isteği ile Çankırı Adliyesine gelerek teslim olduğu edinilen bilgiler arasında yer almakta.

Gözaltına alınan Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Abdullah Yemişenöz, eski Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü   Habibe Ak ve Murat Konuşkan emniyet sorgusunun ardından daha önce serbest bırakılmıştı.

 

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 22 Mart 2016 tarihi itibariyle Ankara, Malatya illerini de kapsayan ve eş zamanlı olarak yapılan şafak baskını ile 14 ayrı noktaya yapılan operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınmış 4 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı.

Çankırı'da paralel yapı operasyonu!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 03:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir bilen
Bir bilen - 8 yıl Önce

Şimdi bu operasyonları yaptıranlar göz altına alınanlara suç uydurmaya çalışıp suç bulamadılarya. Sadece algı oluşturdular bu onlara yetti. Ama Türkiye normaleştiğinde siyasi baskı kalkınca ne olacak dersiniz. Sayın savcılarımız hiç uğraşmayacak suç bulmaya sadece fazla mesai yapacaklar o kadar hırsızı yargılamak vakit alacaktır diye düşünüyorum.

saygı
saygı - 8 yıl Önce

ne iftirası be kardeşim devlet vatandaşına iftira atmaz insanların aklıyla oynamayın her birinin mutlaka polis tarafından araştırılması vardır. burası muz cumhuriyeti değil. her kes adalete ve yargıya saygılı olmalı mahkeme sürecini bekleyip görmelidir ak koyun kara koyun çıkacaktır elbet

SANCAR
SANCAR - 8 yıl Önce

hırsızlığın cezası en ağır hapis olabilir. lakin terör örgütü mensuplarının veya yardakçılarının cezası vatandaşlıktan çıkartmak olmalı. siyasi baskı var diyen garibanlara şaşmamak elde değil. ulan baskı olsa memleketin seçilmiş cumhurbaşkanına nasıl bu kadar aymazca köpek dişlerinizi gösterebilirsiniz. Allah akıl versin.

alev
alev - 8 yıl Önce

Bir deGil bikaç kişi tutuklanmaliydi

hakimmisin
hakimmisin - 8 yıl Önce

sen kim oluyonda devletin mahkemesine hakimine savcısına akıl veriyon sen ve sen gibi kendini bilmezler iftira atsın masum insanlar eza cefa ceksin ama unutmayın ki sizin bir planınız varsa Allahin planı en hayıslısıdır

Şabanözü
Şabanözü - 8 yıl Önce

Biz bu gözaltında alınanların bir kaçını tanıyorum bunlardan terörist olmaz bunlardan bu güzel Ülkemize hizmetkar olur.Tutuklansın diyenlerede şunu öneririm önce insanları tanı ondan sonra fikrini söyle bilmeden konuşmak iftira olur gerçi siz bunları bilemezsiniz.

SIRADAKİ HABER