banner198

ÇKÜ Nevruzu törenlerle kutladı

Karatekin Üniversitesi Nevruz Bayramı’nı törenlerle kutladı.

ÇKÜ Nevruzu törenlerle kutladı
banner145

Karatekin Üniversitesi 21 Mart Nevruz Bayramı’nı törenlerle kutladı. Nevruz Bayramı töreni, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Ballıca Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

 

Nevruz Bayramı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başladı. Törenin açılış konuşmasını, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş yaptı. Rektör Savaş, Nevruz’un yeni gün anlamına geldiğini, Nevruz Bayramı’nın geniş bir coğrafyada kutlandığını belirtti. Osmanlı belgelerinde Nevruz’un “Gönüllere neşe saçan yeni gün” olarak geçtiğini kaydetti. Rektör Savaş, milletin birlikteliği ve beraberliğini ifade eden Nevruz Bayramı’nın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

 

Konuşmanın ardından Kadir Çayır yönetiminde Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Ahmet Kocadağ yönetiminde “Bir Yudum Anadolu Efsanesi" adlı halk oyunları ekibinin gösterisi ise büyük ilgi gördü.

 

Eğlencelerin ardından Nevruz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Rektör Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Rektör Yardımcısı Ahmet Yartaşı örste demir dövdüler. Salonda yapılan programların ardından Ballıca Kampüsü çevresine fidan dikimi yapıldı. Törenin sonunda programa katılan herkese etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER