banner198

Dodurgalı Kimya Mühendisi dördüncü kez aday!

Lütfi Tuğlu dördüncü defa Çankırı dan Milletvekili aday adaylığına soyunarak kırılması güç bir rekora doğru hızla koşuyor.

Dodurgalı Kimya Mühendisi dördüncü kez aday!
banner145

AK Parti Çankırı milletvekili aday adayı Lütfi Tuğlu dördüncü defa Çankırı’dan Milletvekili aday adaylığına soyunarak kırılması güç bir rekora doğru hızla koşuyor.

İlk aday adaylığı sürecini 1995 Genel seçimlerinde Refah Partisi serüveniyle başlayan Tuğlu, 1999 yılında ise kapatılan Refah Partisi’nin devamı olan Fazilet Partisi’nden ikinci defa Çankırı’dan aday adayı oldu. Sekiz yıllık bir beklemenin ardından 2007 yılında AK Parti’den yeniden aday adaylığı ile serüvenine kaldığı yerden devam eden Tuğlu, 2011 yılı TBMM genel seçimleri için AK Parti'den dördüncü defa aday adaylığı başvurusunda bulunarak kırılması güç bir rekora doğru hızla ilerlemekte.

Çankırı Postasına özel açıklamalarda bulunan Lütfi Tuğlu, dördüncü kez Çankırı’dan aday adayı olduğunu belirterek elde ettiği birikimlerini doğduğu topraklara hizmet ederek ödemek isteğini ve bu sebeple Çankırı’dan dördünce defa aday adaylığı müracaatında bulunduğunu söyledi.

Yapmak istediği projeleri anlatan Tuğlu, “Çankırı’nın kalkınması için Çankırı TUZ yataklarının çeşitli türevlerinden oluşan kimya sanayinin muhakkak kurulması gerektiğini, bunun yanında Çankırı, Şabanözü ve Çerkeş’te kurulu bulunan OSB’lerin bütün ilçelere kurulmasının önemine işaret etti.  

Çankırı genelinde bütün arazilerin sulama tesislerine kavuşturularak otlakların verimli hale getirilmesi, dünyanın ihtiyacı göz önünde bulundurularak sütçülük ve mamullerinin üretileceği tesislerin E-80 güzergahında bulunan ilçelere kurulması fikrini ortaya atan Tuğlu, “ Dünyanın en lezzetli biber ve domateslerinin alt yapı ve tesisler kurularak Yapraklı, Kızılırmak ve Eldivan ilçelerinde yetiştirilebileceğini” söyledi.

Tuğlu, siyasi mücadelesine 1969 yılında merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın Odalar Birliği olayıyla başladığını ifade ettiği açıklamasında “İnsanlığa hizmet etme hastalığım var!” diyerek bu alandaki iddiasını yineledi.

 Free Image Hosting At siteLütfi Tuğlu kimdir?

Lütfi Tuğlu, 1950 yılında Süleyman ve Nazlı çiftinin çocuğu olarak Orta’nın Dodurga beldesinde doğdu.  İlkokul 1-2 ve3. Sınıfları köyünde tamamlayan Tuğlu, babasının Aksaray’da kuruyemiş işine başlamasıyla nedeniyle 4 ve 5. Sınıfları İstanbul’da tamamladı.

Ortaokulu ve liseyi Pertevniyal Lisesinde bitirdi. 1974 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. 1975-1991 yıllarında kimyasal malzeme ve beyaz eşya sanayine üretim yapan yan sanayi bünyesinde faaliyet gösteren paslanmaz Alüminyum, Alüminyum döküm levha imalatı ve kimyasal madde ithalatı pazarlama işleri ile iştigal etti.

1993- 1995 yıllarında  “Karabük Demir Çelik Geliştirme Projesi “ dahilinde Türkiye'ye yıllık 5 milyar $  girdi sağlayacak proje çalışması, 2003 “Fürsan Kimya   Projesi “ve sekiz yıldır da Nükleer  Enerji  ile ilgili Radyo İzotop Teknolojisi ile ilgili  [Yıldız teknik Üniversitesi ile Çekmece Nükleer Reaktör İşbirliği] dalında uzman bilim insanlarıyla ortak bir çalışma sürdürmekte.

Tuğlu, 1991- 2011 yılları arasında çeşitli holdinglerde ve Petro kimya sanayinde danışmanlık, teknik koordinatörlük ve hala devam eden çalışmalar yürütmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER