banner198

Düzbasan ve Bektaş TBMM Üstün Hizmet Ödülünü aldı

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödülleri, 75 kişi ve kuruluşa verildi.

Düzbasan  ve  Bektaş TBMM Üstün Hizmet Ödülünü aldı
banner145

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen hemşehrilerimiz Hey Tekstil sahibi Aynur Bektaş ve Ilgaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Düzbasan ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen törende Aynur Bektaş ve Selahattin Düzbasan ödülünü Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den aldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerinin ilk kez 5 yıl önce Meclisin kuruluşunun 85. yıldönümünde verildiğini hatırlatarak, bu uygulamanın öncülüğünü dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın üstlendiğini bildirdi. Şahin, Arınç'a, TBMM ile millet arasındaki sıcak ilişkiler kurma açısından önemli ve anlamlı gördüğü bu hizmeti başlattığı için teşekkür etti. Şahin, TBMM'nin devlete ve millete ulusal, uluslararası düzeyde üstün hizmette bulunanlara; Türkiye'nin tanıtımına yardımcı olanlara; halkın refahı, eğitimi, mutluluğu, sosyal gelişimi için yararlı hizmetler yapanlara sahip çıkmak istediğini söyledi. 

Şahin, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde adalet, güvenlik dışındaki her alanda hayır sahibi kişilerin hizmet ürettiğini anlattı. Vakıfların bu şekilde doğduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye'nin birçok yerinde eğitim, sağlık gibi alanda faaliyet gösteren vakıflar olduğunu söyledi. Bunların tamamına yakınının varlıklı kişilerce kurulduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: ''Bu, aynı zamanda devletin üstlendiği sorumluluğu vatandaşlarımızın da paylaşması, devletine, milletine, ülkesine hizmet etmesi anlamına gelir. 

TBMM Başkanı Şahin, konuşmaların ardından ödülleri sahiplerine verdi. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik, Zafer Çağlayan, Selma Aliye Kavaf, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Milletvekilleri Ahmet Bukan ve Nurettin Akman ile Ankaradaki Çankırı STK temsilcileri katıldı. 

TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Hey Tekstil'in kurucusu ve CEO'su Aynur Bektaş, iş istihdamına yönelik memleketi Çankırı'ya yaptığı yatırımlar, Hey Tekstil firmasıyla 4 bini aşkın çalışana sağladığı iş imkânı ve kadınların iş hayatına katılımı için yaptığı çalışmalarla bu önemli ödüle layık görüldü. Aynur Bektaş, kendisine böylesine büyük gururu yaşatanlara teşekkür ettiğini belirterek; milletine ve devletine hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti ve şunları söyledi: "Böyle önemli bir ödüle layık görüldüğüm için son derece mutlu ve gururluyum. Bu ödül omuzlarımıza daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumlulukların bilincinde olarak daha fazla çalışacağız. Bir kadın girişimci olarak, doğduğum ama kopmadığım coğrafyadaki kadınların durumlarını, çaresizliklerini en iyi şekilde bilen ve hisseden insanlardan birisiyim. Daha fazla sayıda kadına istihdam sağlamak yaşamımdaki temel misyonum. Kadınların çalışan olarak, girişimci olarak toplumda daha fazla görünmesini arzuluyorum ve bunun için çalışmaya devam edeceğim"

Aynur Bektaş Kimdir?
Aynur Bektaş, 1951 yılında Çankırı Çerkeş'te doğdu. İlk ve orta tahsilini Çerkeş'te, liseyi Ankara Kız Lisesi'nde tamamladı. 1974 yılında iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Muhasebe Bölümü'nden mezun oldu. Üniversiteyi okurken 1971 yılında Töbank'ta memuriyete başladı. 20 yıl aynı bankada, krediler müdür muavinliği, şube müdürlüğü ve eğitmenlik görevlerinde bulundu. 1991 yılında emekli olduktan sonra İstanbul'da küçük bir atölye ile tekstil sektörüne adım attı. İstanbul'da şirketini büyütmeye başladıktan sonra ilk Anadolu yatırımını kendi doğduğu yere (Çerkeş), ikinci fabrikayı eşinin doğduğu yere (Hacıbektaş), üçüncü fabrikayı kadın istihdamının çok az olduğu bölgelerden birine (Tosya) ve dördüncü fabrikayı da Türkiye'deki kadın intiharlarının oransal olarak yüksek olduğu bölgeye (Batman'a) yaptı. Kırıkkale'deki yeni fabrika yatırımı ise 2010 yılı içinde üretime başlayacak. Hey Tekstil'in İstanbul'da da 4 fabrikası bulunuyor. Bektaş, bu fabrikalarda mümkün olduğu kadar işe alımlarda kadınlara öncelik verdi. Tekstil, dış ticaret, turizm ve bilişim sektörlerinde hizmet veren Hey Grup ülkemizin lokomotif gruplarından biri konumunda. 2005-2007 yıllarında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı yapmış olan Aynur Bektaş, halen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı. Bektaş aynı zamanda Türk Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi; Türkiye Sokak Çocukları Vakfı ve Türk Böbrek Vakfı mütevelli üyesi. Aynur Bektaş, Süreyya Bektaş ile evli ve 2 oğul sahibi.


TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen sivil toplum kuruşları ve kişiler şöyle:

Dernek Ve Vakıflar:
Dosteller Yardımlaşma Derneği, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, Motif Halk Oyunları Eğitim Ve Öğretim Vakfı, Saçaklızade Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği.

Kişiler: Serdal-Hünkar Adalı, Yusuf Özer, Şuayp Demirel, Sebahattin Yıldız, Kanber Demir, Levent Aydın, Abdurrahman Alaettinoğlu, Ali Nihat Gökyiğit, Mehmet Emin Ünal, Hüsnü Uçar, Rasim Menteşe, Ömer Salahittin Kurşun, Faruk Kızıklı, Sabriye-Mustafa Kemal Ocakçı, Alaettin Şeker, Mecit Bahçivan, Hikmet Kiler, Yaşar Çelik, Kemal Solmaz, Faik Çelik, Hatice Zeynep Bodur Okyay, Aynur Bektaş, Selahattin Düzbasan, Ahmet Akdağ, Orhan Abalıoğlu, Kamil Çilingir, Oral Onur, Ali Karakaya, Lütfü Yücelik, Cemalettin Sarar, Ahmet Refik Bulutcu, İlyas Keleş, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Necati Akel, Ayşe Necla Karadavut, Ali Galip Çalık, Kamil Güleç, Seyhan Cengiz Turhan, Hasan Kalan, Vasfiye Eriş, Mehmet Tarman, Süleyman Çetinsaya, Ziya Eren, İsmail Canpolat Kımçak, Muzaffer Marşap, Cavit Yücel, Hüseyin Öksüz, Mehmet Girgiç, Ali Yaman, Ahmet Yakupoğlu, Mehmet Ali Aydınlar, Galip Demirel, Ali İhsan Demirdöver, Mete Ersoy, Mehmet Cengiz, Ahmet Çuhadaroğlu, Mahmut Yeşil, Sebahat-İsmet Erdem, Mehmet Sinan Dereli, Sevim Kırali, Bayram Halil, Fettah Tamince, Zehra Nevzat Özdemir, Hayri Yıldız, Yılmaz Yavuz, Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER