banner198

Efsane öğretmen Mehmed Pekder hayatını kaybetti!

Uzun süredir evinde kanserle mücadelesini sürdüren efsane öğretmen Mehmet Pekder (82) hayatını kaybetti.

Efsane öğretmen Mehmed Pekder hayatını kaybetti!
banner145

 Uzun süredir evinde kanserle mücadelesini sürdüren efsane öğretmen Mehmet Pekder (82) hayatını kaybetti.

 

 

 

1961 senesinde Çankırı Erkek Sanat Enstitüsü atölyesinin mütevazı imkânlarıyla yaptığı 4 zamanlı motorla ve 1967 senesinde Elektronikçi Ferit Akalın’la birlikte uzaktan kumanda ile yürüttüğü şoförsüz ciple tarihe geçen Mehmet Pekder Ankara Eryaman'da ki evinde 4 Haziran perşembe günü sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Pekder'in cenazesi perşembe günü kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

 

Çankırı Sanat Enstitüsünün efsane Öğretmeni: Mehmet Pekder -TIKLA OKU-

Yetiştirdiği binlerce öğrenci ile Çankırı'da 60'lı yıllara damgasını vuran Çankırı Sanat enstitüsünün efsane öğretmeni Mehmed Pekder, Çankırı Postası'nın ilk kez 2012 yılın da verdiği "Çankırı'ya Hizmet ve Şükran Ödülleri" onur ödülüne layık görülmüştü.

 

 

Son nefesine kadar eşine canla başla refakat ederek büyük bir vefa örneğini gösteren Sevim Pekder, Mehmet Hocamız için öğrencilerinden ve Çankırılılardan dualarını istedi.

 

Çankırı Sanat Enstitüsünün efsane Öğretmeni: Mehmet Pekder -TIKLA OKU-


Çankırı Postası yazı ailesi olarak merhum Pekder hocamıza Allah'tan (c.c) rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Fotoğrafta köşe yazarımız Metin Yılmaz; Sevim, Mehmed ve Erol Pekder ailesini ziyaret ederken görülüyor.


Yılın Onur Ödülü Çankırı'da 60'lı yıllara damgasını vuran Çankırı Sanat enstitüsünün efsane öğretmeni Mehmet Pekder (Emekli Öğretmen) sağlık sorunları nedeniyle ödülünü oğlu Erol Pekder aldı.











Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 03:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 9 yıl Önce

1960'lı yılların efsane öğretmenlerinden olan sayın mehmet pekder hocamızın vefatı nedeniyle; kendisine allah'tan rahmet diliyorum. başta kederli pekder ailesi olmak üzere, diğer yakınlarına ve eski öğrencilerine baş sağlığı diliyorum. kendisini unutmayacağız. mekanı cennet olsun. emekli il milli eğitim müdürü

Ali Taş
Ali Taş - 9 yıl Önce

alllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

İsa Arslan
İsa Arslan - 9 yıl Önce

Kendisiyle telefonla görüşmüş ve büyük bir lezzet almıştım. Çalışkan , gayretli ve fedakar bir büyüğümüzdü. Vefaatı nedeniyle derin bir üzüntü duydum. Rabbim makamını cennet eylesin. Eş ve çocuklarına sabrı cemil dilerim.

EROL PEKDER
EROL PEKDER - 9 yıl Önce

başta ercan şeker , meti̇n yilmaz ve çankiri gençli̇k derneği̇ üyeleri̇ babamin öğrenci̇leri̇ çalişma arkadaşlarinin değerli̇ ai̇leleri̇ eş ve dostlarimizin bu acimizda bi̇zlerle acimizi paylaşan herkese teşekkürleri̇mi̇zi̇ arz edi̇yoruz pekder ai̇lesi̇

EROL PEKDER
EROL PEKDER - 9 yıl Önce

sayin müdürüm i̇lgi̇ni̇ze alakaniza teşekkürleri̇mi̇zi̇ sunuyoruz allah sağlik ve afi̇yet versi̇n ai̇leni̇ze oğluyum.

Tülay Gökova kara
Tülay Gökova kara - 6 yıl Önce

Ankara yı alt üst etmiştik çok yoğrulmuştuk kızım gezmenin adı yorgunluktur dedi hiç unutamıyorum.

SIRADAKİ HABER