banner198

Elazığlılar Çankırı da buluştu

Elazığlı Bakan Mehmet Aydın ile Belediye Başkanı Selmanoğlu Çankırı da bir araya geldi

Elazığlılar Çankırı da buluştu
banner145

Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleyman Selmanoğlu incelemelerde bulunduğu Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırma Merkezinden çok etkilendiğini söyledi

 

Çankırı’ya yeğeni İnşaat Mühendisi Tuçe Selmanoğlu’nun düğünü için gelen Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleymen Selmanoğlu ve ailesine Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç tarafından araştırma merkezi ile Çankırı’nın önemli tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç konuk başkanı, Çankırı’da aile ziyareti için bulunan Elazığlı bakan Mehmet Aydın’la da buluşturdu.

 

İlk olarak Tarihi Çamaşırhane’ye daha sonra da Dr.Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezine geçen misafirlere Başkan İrfan Dinç tarafından buradaki eserler ve belgelerle ilgili sunum gerçekleştirildi. Araştırma Merkezi’nin çalışmalarından etkilenen Elazığ Belediye Başkanı M. Süleymen Selmanoğlu “Bu mekanı tek kelimeyle ifade etmek gerekirse, burası müthiş bir yer. Özellikle Çankırı halkının ellerindeki eserleri belediyeye teslim etmeleri takdire şayan bir davranış. Gerçekten burada ecdadımızın çok değerli mirasları barınıyor. Ben, burada emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

Araştırma merkezinden sonra sırasıyla Tuz Mağarası, Taş Mescid, Çivitçioğlu Medresesi ve Buğdaypazarı (Hazimiye)Medresesi gezildi.

 

Geziler sürerken, eski Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın hafta sonu tatili ve akraba ziyareti için Çankırı’da olduğunu öğrenen Dinç ve Selmanoğlu, bakan beyi misafir olduğu evde ziyaret ettiler.

 

Bakan Aydın, Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleymen Selmanoğlu’na” Hayırdır, Çankırı’da ne işin var” diye sorunca, Başkan Selmanoğlu “Sayın bakanım Çankırı’ya kız verdik”dedi.

 

Bakan Aydın “ Yahu başkan 1-0 öndeydik, 1-1 yaptınız öyle mi?” diyerek espri yaptı ve samimi sohbetin ardından ziyaret sona erdi.

 

Başkan Selmanoğlu, Çankırı Belediyesi’nce yaptırılan mini sinemayı da inceleyerek Belediye Başkanı İrfan Dinç’i bu özgün projeden dolayı tebrik etti ve Elazığ’a benzerini yapmak için projesini istedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER