banner198

Eminağaoğlu Anadoluya geçmekten vazmı geçti

Eminağaoğlu Anadoluya geçmekten vazmı geçti

Eminağaoğlu Anadoluya geçmekten vazmı geçti
banner145

Beraat ettiği ’’yargı görevini yapanları etkileme’’davasından disiplin cezasına çarptırılan Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Çankırı itirazı da Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından reddedildi.

 

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nda görev yaparken İstanbul 34. Sulh Ceza Hakimliği’ne atanan daha sonra ise disiplin cezası nedeniyle Çankırı’da görevlendirilen YARSAV ve Kapatılan YARGI-SEN’in Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na bir ‘’ret’’ daha geldi.

 

13 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Hakim’iyken, Kurul tarafından verilen disiplin cezası çerçevesinde Çankırı Hakimliği’ne atanan Eminağaoğlu, karara itiraz etti. Eminağaoğlu, Ankara veya Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’nda görevlendirilmesi talebinde bulundu. HSYK, Eminağaoğlu’nun bu talebini de yasal olarak mümkün olmadığı gerekçesiyle reddetti.

 

HSYK 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi doğrultusunda, İstanbul Hâkimliği’nden Çankırı Hâkimliği’ne atanan eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, daha önce gazetecilere verdiği demeçte “Çankırı’ya atanmak hukuk mücadelesi için Anadolu’ya geçmek anlamını taşımaktadır. Bu iradeden asla taviz vermeden mücadele Anadolu’ya geçerek hukuk adına sonuna dek sürdürülecektir” demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER