banner198

Eski Türk oyunu mangala Çankırı da yaşatılıyor

Kendi öz kültürümüzden gelen, eski bir Türk oyunu olan Mangala, Çankırı Gençlik Merkezi üyelerinin favori oyunu haline geldi.

Eski Türk oyunu mangala Çankırı da yaşatılıyor
banner145

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde Mangala Turnuvası gerçekleştirildi.

 

Üç gün süren turnuvada fikstür çekimi ve ilk maçlar 16 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 16.00’da Gençlik Merkezi’nde(H.Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda) gerçekleştirildi.

 

Kendi öz kültürümüzden gelen, eski bir Türk oyunu olan Mangala’nın, Gençlik Merkezi üyelerinin favori oyunu haline geldiğini belirten Merkez Müdürü Taner Kılıç, turnuvaya 24 gencin katıldığını söyledi. Eleme usulüyle yürütülen turnuvanın hakemliklerini Gençlik Merkezi Noktaları Aykut Adil Günhan ve Ömer Ali Tepe yaptılar.

 

Final müsabakaları ise 18 Haziran 2010 Cuma günü yapıldı. Final müsabakası yapan gençlerden Fatih Cerrahoğlu rakibi Tarık Kırtan’ı yenerek birinciliği elde etti. Turnuvada dereceye giren gençler ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve Gençlik Merkezi Müdürü Taner Kılıç’ın elinden aldılar. Yıldız, “Mangala oldukça güzel bir oyun ve gençlerimiz severek oynuyorlar. İnanıyorum ki kısa zamanda daha da yaygınlaşacaktır.” dedi.

 

İlde yapılan turnuvada birinci olan kişi 10–17 Temmuz 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan “Dünya Kültürleri ve Gençlerinin Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Buluşması” etkinliğinde gerçekleşecek 1. HEPiBİZ Mangala Turnuvası Türkiye Finali’ne katılma hakkını elde edecektir. Ayrıca finalde dereceye giren kişiler, daha sonra gerçekleşecek uluslararası turnuvalara ülkemizi temsilen katılma şansını yakalayabileceklerdir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER