banner306
banner198

Esnaflar Yukarı Çarşıdan iş yeri aramaya başladı

Başkan Dinç Yukarı Çarşı esnafının talebi doğrultusunda bazı ilçe ve köy minibüslerinin duraklarını Yukarı Çarşıdaki yeni duraklarına aldırdı.

Esnaflar Yukarı Çarşıdan  iş yeri aramaya başladı
banner145

Belediye Başkanı İrfan Dinç Yukarı Çarşı esnafının talebi doğrultusunda bazı ilçe ve köy minibüslerinin duraklarını Yukarı Çarşı’daki yeni duraklarına aldırarak esnaflara verdiği sözü tuttu.

Çankırı’nın ilk ticaret merkezinin bulunduğu Yukarı Çarşıya eski hareketliliğinin yeniden kazandırmak için yapılan düzenleme ile Ilgaz, Korgun, Yapraklı ilçe minibüsleri ile Merkez ve Yapraklı köy minibüsleri yeni duraklarında seferlerine başladı.

Getirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde minibüslerin olduğu alanda Çarşamba günleri açılan köylü pazarı ile Cuma günleri kurulan mezat pazarı eski belediye düğün salonunun olduğu sokakta kuruluyor. 

Sultan Süleyman Camii altındaki (Büyük Cami) yeni duraklarında yolcu taşımacılığına başlayan minibüs şoförleri ve yolcular için Çankırı Belediyesince kapalı bir bekleme salonu kısa süre içerisinde hazırlanarak halkımızın hizmetine sunulacak.

Yeni düzenlemeden duydukları memnuniyeti dile getiren Kullar köylü Bayram Metin, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederek “Esnaflar ve bizim için çok iyi oldu” dedi.

Yukarı Çarşıda ki arastada lokantacı olarak 27 yıldır hizmet vermekte olduğuna değinen Zekeriya Tekmen, köy minibüslerinin yukarı çarşıya gelmesiyle 1985 ve 1995 yılları arasındaki hareketliliğin yeniden geldiğini belirtti. TOKİ’nin tamamlanması ile buranın çehresini değişeceğini anlatan Tekmen, “Kapalı kepenkler vardı. Aşağıdaki esnaf arkadaşlarımız telefonla arayıp buradan iş yeri aramaya başladı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

Arastada Nalburluk yapan Mustafa Çakmak, “Benim burada boş dükkanım var. Bir günde 5-6 kişi kiralamak istedi. Bizde bundan çok memnun kaldık, bir hareketlilik bir canlılık var. Bunun devam edeceğini umuyoruz. Çankırımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Aynı şekilde kunduracılık yapan Ahmet Şahin düzenlemenin vatandaş ve esnaf açısından iyi olduğunu ifade etti. Şahin, ”Burada bakkalı, tüpçüsü, fırını, tesisatçısı azda olsa faydalanılır. Biz istiyorduk böyle olmasını. TOKİ’den çok şey bekliyoruz. İnşallah tamamlandığında ticaretimiz daha da artacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304