banner198

FETÖ ile mücadelenin baş aktörü FETÖ'den tutuklandı

Hain darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı FETÖ'cülerin Çankırı'da tutuklayacağı beş isimden birisi olan Milli Görüş çizgisinden gelen İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile tutuklandı.

FETÖ ile mücadelenin baş aktörü FETÖ'den tutuklandı
banner145

Hain darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı FETÖ'cülerin Çankırı'da tutuklayacağı beş isimden birisi olan Milli Görüş çizgisinden gelen İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile  tutuklandı.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada kapatılan TİP'ten alınan İP raporu doğrultusunda BYLOCK kullandığı iddiası ile Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianamesi kabul edilen davanın 1'nci duruşması gerçekleştirildi. Beş ay önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Ruhi Şeker hakim karşısına çıktı.

- Gönül bağım yok ki teknolojik bağım olsun -

Mahkeme heyetine verdiği savunmada BYLOCK  kullandığı suçlamasını  kabul etmeyen Ruhi Şeker, siyasetçi bir ailede büyüdüğünü  MSP  Gençlik Kollarında başlayan siyasi hayatının  askerlikten sonra Refah Partisi kuruluşunda kurucu olarak aktif bir şekilde başladığını belirtti.  Siyasi hayatını Fazilet, Saadet ve daha sonra 2004 yılında Ak partide devam ettirdiğini ifade eden Şeker, 2004 - 2009 yılları arasında Ak Parti Kurşunlu Belediye meclis üyeliği,  çeşitli defalar Belediye Başkan aday adaylıkları olduğunu ve 2014 yılında ise partisince aday gösterilerek  Kurşunlu İl Genel Meclis üyesi seçildiğini, İl Genel meclisi üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak  İGM Başkanı olduğunu ifade etti. Hayatı boyunca Siyonizm ve onun yerli işbirlikçileri ile mücadele ettiğini söyleyen Şeker, elinde video ile dağı taşı dolaşarak insanlara Siyonizmin nasıl bir bela olduğunu aşılamaya çalıştığını  anlattı.  Şeker, "Ortada büyük bir yanlışlık var. Bu hainler ile gönül bağım yok ki, teknolojik bağım olsun" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak  gazetesi yazarından Ruhi Şeker yazısı


- Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi biliriz -

Sözelerine "Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi biliriz"diyerek başlayan Avukat Mustafa Deniz "Ruhi Şeker ve ailesi Çankırı'da herkes tarafından tanınan siyasi hayatı  Milli Görüş Partileri ve Ak Partide geçmiştir.  Bu yapı ile ilgili hiç bir bağlantısı yoktur. Kendisinin FETÖ zihniyetine karşı tavrı açık ve nettir. Kamuoyunda yaptığı açıklama ve fotoğraflar dosyamızda mevcuttur" dedi.

- İddianamede maddi hatalar var -

Teknik konuda savunma yapan Avukat Özgür Göktaş  İddianamede maddi hatalar olduğunu söyleyerek düzeltilmesi gereken hususlara dikkat çekti.   Göktaş,  gelen BTK raporu verileri incelendiğinde ilk olarak 4/09/2014 tarihinde saat 05.31'de  BYLOCK sunucusuna erişim sağlandığı iddia edilmektedir. Bu vakit sabah namazı vaktidir. Yine gelen 4 bağlantının mükerrer olduğu, gelen belgelerde toplam 4 bağlantı olduğu iddia edilmektedir. Yine 4 Eylül'den 22 gün sonra 26 Eylül'de ikinci bağlantı, daha sonra 28 Eylül'de 3. bağlantı ve beş gün sonra 3 Ekim'de son bağlantı yapıldığı iddia edilmektedir.

Göktaş, "Gelen BTK verilerinde müvekkilin internet kotası olmasına rağmen raporda belirtilen  ilk bağlantı sağladığı 4 Eylül günü saat 5- 6 saatlerinde internete girmediği, wifi kullanmadığı  upload ve dowlound  bağlantısının olmadığı görülmektedir. Bu veriler birbirleri ile örtüşmemektedir" dedi.


Savunmasına bir BYLOCK kullanıcısının dosyasını  örnek gösteren Göktaş, BYLOCK kullandığını itiraf eden  sanığın gelen belgeleri incelendiğinde 7 saniyede bir bağlantısının olduğu  ve özel port numarasının hiç değişmediği görülmektedir. Müvekkilin dosyasında ise özel port numarasının sürekli değiştiği ve bağlantısında değişiklikler görüldüğü  anlaşılmaktadır.  Bu hususların bir bilirkişi vasıtası ile araştırılması gerekir.  Çünkü o tarihlerde bir uygulamanın BYLOCK ipsini kullanarak hizmet verdiği bilinmektedir Bu nedenden ötürü böyle bir tespitin bulunduğu açıkça görülmektedir" dedi. 

İddia makamı eksik hususların ikmal edilmesi, sanığın  kovuşturma aşamasına katıldığı hep birlikte görüldüğü için adli kontrol talebi ile tutuksuz yargılanması talebinde bulundu. Duruşmaya ara veren mahkeme  başkanı Harun Akça, Yargıtay da bulunan emsal kararları gözeterek  kuvvetli suç şüphesini gerekçe göstererek, Ruhi Şeker'in tutuklanmasına karar verdi.  Şeker, tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı cezaevine konuldu.

 

- Kapatılan TİP'ten alınan log kayıtları -

%85'i  FETÖ'cü olduğu gerekçesi ile kapatılan TİP zamanında alınan log kayıtları verilerinden yola çıkarak  sadece İP erişimi görünen FETÖ ile başka bağlantısı tespit edilmeyen bir çok kişi YARGITAY'ın aldığı emsal karar ve suçun katalog suçlara girmesi nedeni ile tutuklanıyor. Bir çok kişi cezaevinde içerik kaydı olup olmadığı yazısının gelmesini aylardır bekliyor. Bu yüzden dolayı belge bekleyen bir çok sanık  cezaevlerinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

- Darbe engellenmese tutuklanacak kişiydi -

Öte yandan özel hayatı, siyaseti ve ticareti gözler önünde olan, darbe gecesi binlerce kişinin akın ettiği belediye meydanında itfaiye tepesine çıkarak halka öncülük eden isimlerden olan Şeker, darbe engellenmese idi Çankırı'da tutuklanacak ilk 5 isim arasında yer alıyordu. Dolayısı ile Şeker'in FETÖ terör örgütü üyeliğinden tutuklanması kamuoyunda büyük bir şaşkınlığa yol açtı.


- Aktaş, ByLock’ta Zoka'yı raporla tespit etti -

FETÖ terör örgütü ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerde BYLOCK İP'sine rastlanmasını Türkiye'de ilk resmi rapor hazırlatarak tespit eden Antalya Barosu Avukatı Ali Aktaş, Ruhi Şeker'in traji komik bir şekilde tutuklandığını Twitter hesabından paylaştı. Aktaş'ın ortaya çıkarttığı resmi bilirkişi tarafından hazırlanan teknik raporun hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gittiği,  yetkili kaynaklarca Aktaş'a ByLock’ta Zoka konusunda çözüm için çalışmaya başlandığı ve mümkün olan en kısa sürede konunun çözüme kavuşturulacağı hususunda bilgilendirildiği öğrenildi.

 

- ByLock at izi kalsın -

Yargıtay, şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ uygulamasını kullanmanın ‘FETÖ üyeliği’ne delil sayılacağına ilişkin karar alsa da, Gülen Örgütü’nün MİT’in programı tespit ettiği dönem öncesinde gizli reklamlar üzerinden binlerce telefona ByLock izi bıraktığı ortaya çıktı.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 03:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 7 yıl Önce

Allah inananlarla beraberdir er geç adalet yerini bulacaktır ve başkanımız serbest kalacaktır

Bir Bilen
Bir Bilen - 7 yıl Önce

Bu hain örgütle mücadelede yapılan hatalar sinsilesinin sadece bir tanesi bu olay. Siz suçlu ile suçsuzu ayırt edecek bir mekanizma ortaya koymaz ve yargılamaları siyasilerin yönlendirmesi ile yapar hakkı ve hukuku işletmezseniz bu döner dolaşır kendi yandaşınızada sıçrar. Buradan Akparti yöneticilerine seslenmek istiyorum. Bu Fetö örgütü ile hiç bir bağlantısının olmadığı gün gibi ortada olan Akparti meclis üyesi ve Meclis Başkanı olan Ruhi Şeker beye neden sahiplenme adına kamuoyuna yansıyacak şekilde sahip çıkılmıyor. Hiç bir tane cesaretli partili yokmu bu yanlış yapılan ve aynı durumda bulunan onca masumun hakkını savunacak ve gerçekleri haykıracak partili. Ruhi Şeker’in yaşadığı bu saçma sapan olay vesilesi ile belki aynı durumda bulunan insanlarında kendilerini ifade etme fırsatı bulur. Bekletip görelim;

Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki ğayr eyler
Ârif ânı seyr eyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler…
Sen Hakka tevekkül kıl
Tefvîz it ve râhat bul
Sabr eyle ve râzı ol
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler…

Muammer GÜLER
Muammer GÜLER - 7 yıl Önce

Şaka gibi...
Ruhi ŞEKER Fetö örgütü hiç birbirine uymuyor...
Adalet er geç tecelli edecektir...
Kurşulunlunun yüz akı olan abime ve ailesine geçmiş olsun diyor, sabırlar diliyorum.
Selam ve dua ile...

ramazan namli
ramazan namli - 7 yıl Önce

Ruhi şeker abimiz örnek kişi ilgiyle davranışları ve hareketkeriyle insanlara yardimci olmuştur bu yatz suclamalar hiç yakışıyor Türk adaletine guvenimiz sonsuzdur elbet yanlisliktan donulecektir

reisci
reisci - 7 yıl Önce

bu iş çığırından çıkmış ve sonu olmayan bir yola doğru gitmeye başlamıştır. inanan ticaret ve ihanet şebekesi deniliyor. madem sınıflandırıyor isek bunu anadolu insanı 15 temmuzda ispatladı tankların önüne atlayarak. anadolu insanına Allah deyin vatan deyin herkesin peşine gider zamanında arkasında gittiklerimiz gibi. reis bu duruma el atmalı ticaret ve ihanet şebekesi 1 ocak 2015ten bu yana elini kolunu sallayarak dolaşırken Allah için inananlar içerde kahpeler dışarıda.

Rıza
Rıza - 7 yıl Önce

laf ola beri gele. şuanda daha i̇p'si tespit edilip daha illere gönderilmeyen binlerce liste var. yarın sende yada ananda babanda çıkma ihtimalide var osman agabey. acele etme

Nevzat sezer
Nevzat sezer - 7 yıl Önce

Pkk ve ihanet çetesinin feto nun çocuk tacirlerinin uyşturcu satıcılarının hepsi TÜRK adaletinden kaçamazlar hepsi belasını bulacak inşAllah ama şuçsuz insanlar için elimizden dua gelir biz dua edecegiz adalet er yada geç tecelli etsin

Osman abi
Osman abi - 7 yıl Önce

Yazınıza bakılırsa mahkeme yanlış karar vermiş ercan bey keşke bu yazınızı emminiz tutuklanmadan öncede yazsaydınız adalet yeni mi geldi aklınıza sizde neden yok bylock yada mehmette ahmette niye emminizde var tesadufmu

Editör: Yazılanları anlamakta bir sorun mu yaşıyorsun? Mahkemede yaşanan konuşmaları haberleştirdik. Mahkeme olmadan önce nasıl yazacağız. Telefon incelenmesinde cihazda bylock tespit edilmedi. Sadece İP erişim mevcut oda başka bir raporlar çelişiyor. Bilgi sahibi olmadan fiikir beyan etmek pek hoş olmuyor. Laf olsun diye konuşmayın. Dava süreci devam ediyor. Gerçekler er yada geç ortaya çıkacak elbette


SIRADAKİ HABER