banner198

Filiz, “Birisi Yatırım Yapacaksa Orası Çankırı Olsun”

Teşvik Sistemindeki yenilikle cazip hale gelen Çankırı, yerli ve yabancı birçok yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Filiz, “Birisi Yatırım Yapacaksa Orası Çankırı Olsun”
banner145

Teşvik Sistemi’ndeki yeniliklerle cazip hale gelen Çankırı,  yerli ve yabancı birçok yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor.

 

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Termal Turizm’e yönelik yatırım yapmak isteyen gurbetçi işadamıyla görüştü.

 

Avustralya’da yaşayan hemşerimiz Mehmet Ali Karamemiş ve beraberinde yatırım yapmak için Türkiye’ye gelen Avustralyalı Mühendisler Grant Ferguson, Terry Carmichael’le mecliste Filiz’le bir araya geldiler.

 

Rus İş Adamı Alexandr Bunin’le de bir araya gelen Filiz, işadamını inşaat ve sanayi alanında yatırım yapması ve incelemelerde bulunması için Çankırı’ya davet etti.

 

Türkiye’de mutlaka yatırım yapmak istediğini söyleyen Mr. Bunin’e, Milletvekili Hüseyin Filiz, “Ankara’da her gün yatırımcı arıyorum. Birisi yatırım yapacaksa orası Çankırı olsun. Çankırı küçük ama büyümeye açık olan bir il, Yeni Teşvik Sistemi’nde kalkınmada öncelikli 5. bölgede yer almasıyla ve coğrafi konumuyla yatırımcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır” diye konuştu.

 

Çankırı’nın anayollara, demir yollarına, hava alanına, üretimde kullanılacak hammadde teminine ve üretmiş olduğu malı ihraç ya da yurt genelinde satabilmesi için büyük şehirlere yakın olmasının da önemini vurgulayan Hüseyin Filiz, uygun şartların oluşturulması durumunda Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan sanayicinin 6. Bölgenin şartlarına haiz olacağını anlattı.  Teşvik Sistemi’nin içindeki SSK prim indirimi, arsa tahsisi, yatırım indirimi ve KDV istisnasının katkılarıyla, sanayicinin yatırımının %100’ünü 5 yıl içerisinde sıfırlayabileceğini anlatarak, “Yatırım yapıldıktan sonra geri dönüşümü alınacak en ideal yer Çankırı” dedi.

 

Çankırı hakkında bilgilendirildikten sonra, görüşmeden memnun ayrılan İş Adamı Alexandr Bunin, Çankırı’ya yatırım yapma konusunda yeşil ışık yaktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER