banner198

Gazeteci Vedat Beki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Gazetecilerin yargılandığı Çankırı 1. Asli Ceza Mahkemesindeki dava bugün görüldü.

 Gazeteci Vedat Beki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
banner145

Gazetecilerin yargılandığı Çankırı 1. Asli Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşması bugün görüldü.


Soruşturmanın gizliliğini ihlal ve iftira suçlaması ile yargı karşısına çıkartılan 7 sanıklı davaya gazetecilik tartışması damgasını vurdu. Hakim karşısına çıkan gazeteciler, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılık iddianamesinde sarı basın kartı olmayanların gazetecilik faaliyeti yürüttüğüne dair suçlamasına yönelik iddiaları kanun maddeleri ve belgeleri ile çürüttüler. Davanın seyrini değiştiren ifadeler ile dosyaya yeni isimlerin tanık olarak dinlenmesi kararı alındı. Saat 14.00'da başlayan ve altı saat süren yargılama sonucunda Gazeteci Vedat Beki, mahkeme hakimi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Beki'nin ilerleyen saatlerde 4 aydır tutuklu bulunduğu Çorum L Tipi cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.


Öte yandan SEGBİS sitemi ile Çankırı'da ki duruşma salonuna bağlanan Beki, tahliye sevincini  havaya yumruğunu kaldırarak gösterdi.

- Ve Beki tahliye edildi -
Çorum L Tipi Cezaevi Kurumu İnfaz Savcısına SEGBİS sisteminden gönderilen tahliye müzekkeresinin ardından Vedat Beki, saat: 23:30 itibarı ile tahliye edildi. Beki, dört ay sonra özgürlüğüne kavuşmuş oldu. Oğlu Oğuz Beki ile Cezaevi çıkışında selfi çeken Beki'nin mutluluğu objektife böyle yansıda.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 14:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahattin Ayhan
Bahattin Ayhan - 7 yıl Önce

vedat beki kardeşimize geçmiş olsun derken, darısı diğer suçsuz yere tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlara diyorum. bundan sonraki yaşamını sağlık ve huzur içinde geçirmesini diliyorum. her ne kadar tutuksuz yargılanacaksa da sonunda alnının akı ile mahkemesinin sonuçlanacağına inanıyorum.

SIRADAKİ HABER