banner198

GAZİLER HAFTASI VE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLARIM

Ak parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz Gaziler Haflası ve İlköğretim Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

GAZİLER HAFTASI VE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLARIM
banner145

Ak parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz Gaziler Haflası ve İlköğretim Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

GAZİLER HAFTASI MESAJI

 

"Yurdunu canından yüce bilen Türk milletini güçlü kılan bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhu, başımızı her zaman dik tutmamızı ve onurlu bir yaşam sürmemizi sağlamıştır. Yokluklara, olanaksızlıklara karşın, büyük fedakarlıkla bağımsızlığını ve topraklarını savunan milletimiz, kazanılan büyük zaferin ardından, yurtta ve dünyada barış ilkesinden taviz vermeden medeniyet yolunda ilerlemiştir.

Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir. 19 Eylül aynı zamanda Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olduğundan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce çıkarılan 27.06.2002 tarih ve 4768 sayılı Kanunla yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, Kore'de vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehitlik mertebesine ulaşan ve gazi olarak dönen kahramanlarımız bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan düşmanlara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelede birçok evladımız şehit olurken, birçok evladımız da gazilik onurunu yaşamaktadır. Çünkü onlar; vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmektedirler.

Gazilerimizin bulunduğu mertebeyi yüceltmek, gazi olarak verdikleri hayat mücadelesinde devlet ve millet olarak bu kahramanlarımıza sahip çıkmak hem Yüce Önderimizin bir vasiyeti, hem de milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını hiçe sayarak bu aziz vatanı ve milleti koruyan gazilerimizi şükran ve minnetle, bu uğurda canlarını kaybeden şehitlerimizi ise rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü kutluyor, onları en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

 

"2011 – 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BAŞARILAR DİLERİM"

Kıymetli Öğrenciler, Değerli Öğretmenler, 2011–2012 eğitim-öğretim yılını kutluyor, hepinize başarılar diliyorum.

Bir uygarlık projesi olan Türkiye Cumhuriyetinin eğitim alanındaki nihai hedefi  'insan' yetiştirmektir. Dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan, yorumlayan, dünya ile barışık ama aynı zamanda, bilimde, sanatta, sporda, teknolojide dünya ile boy ölçüşebilen insan yetiştirmektir.

Değerli Öğrenciler, Sizlerin yetişmesi ve sizlerin bilgi dağarcığına katılan her türlü bilgi gelecek hayatınızda çok önemli yer tutacaktır.

Tatil sizin için bir eğlenceli dinlenme ve eksikleri tamamlama dönemidir. Ben sizlerden öğretmenlerinizin öğrettiklerini özümsemenizi ve çalışmalarınızı azimle sürdürmenizi başarılı olmanızı istiyorum.

Değerli Öğretmenler,

Sizlerin yetiştirdiği öğrencilerimizi, cahilliğe karşı kazanılmış zaferin bir parçası olarak görüyorum. Muasır medeniyetler arasındaki yarışta sizlerin gayretli çalışmaları bizim geleceğe güvenle bakmamıza sebep olacaktır. Unutmayınız ki zaferler, gençlerimizi azim ve kararlılık içinde bilgi, görgü ve hoşgörü içinde yetiştirmeye bağlıdır. Bu gayretli çalışmalarınızda bizler sizlerin hep yanında olacağız.

Bu vesile ile 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının huzurlu ve başarılı geçmesi dileğiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, Öğretmenlerimize, öğrenci yavrularımıza başarılar diler, sevgi ve selamlarımı sunarım.

Hüseyin FİLİZ

ÇankırıMilletvekili

Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar

Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER