banner198

Geri Dönüşüm İçin Önce Çocuklar

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, bu yıl 2.si düzenlenen “Geri Dönüşüm İçin Önce Çocuklar” sergisi Karatekin Parkında açıldı.

Geri Dönüşüm İçin Önce Çocuklar
banner145

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, bu yıl 2.si düzenlenen  “Geri Dönüşüm İçin Önce Çocuklar” sergisi Karatekin Parkında açıldı.

 

125. Yıl Ana Okulu ve Çankırı Çevre Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği  ve bu yıl 2.si düzenlenen  “Geri Dönüşüm İçin Önce Çocuklar” Atık Materyallerden oluşan Proje Sergi Karatekin Parkında açıldı.

 

Proje serginin açılışına Vali Şemsettin Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Çevre Orman İl Müdürü Necdet Demir,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, 125. Yıl Ana Okulu Müdiresi Şule Yurdunkulu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Proje Serginin tanıtımı için bir konuşma yapan 125. Yıl Ana Okulu Müdiresi Şule Yurdunkulu,” İyi Davranışların alışkanlık hale gelebilmesini sağlamak için eğitime Okul Öncesi dönemde başlamak gerekiyor, Beynin hızla geliştiği ve öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu bu ilk yılların geleceğe etkisi oldukça büyüktür. Küçük yaşta geri dönüşüme karşı gelişecek olumlu tutum ve davranışlar ilerde doğayı seven, içinde bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evde hem işyerinde uygulayan ve uygulanmasını teşvik eden yetişkinler olmalarını sağlayacaktır. Sağlıklı, temiz, güvenilir ve güzel görünen bir çevrede yaşamak bütün insanların hakkıdır. Bu düşünceyle yola çıkarak geçen yıl birincisini yaptığımız “Geri dönüşüm için önce çocuklar” Projemizi destekleyen İl yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Daha sonra Vali Şemsettin Uzun ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, sergideki projeleri gezerek projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

 

Program Çevre Orman İl Müdürlüğünün vatandaşlara fidan dağıtımı ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER