Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kur’an Kursu 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında da 4 hafız mezun ederek başarısını sürdürüyor.

 

Bu yıl hafızlığını tamamlayarak mezun olan 4 hafız öğrenci için Hoca Ahmet Yesevi Camiinde oldukça büyük bir kalabalığın katılımıyla görkemli bir mezuniyet töreni yapıldı.

 

Taç Töreni’ne Vali Vahdettin Özcan ve Eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Müftüsü Arslan Türk ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar’ın ve yanı sıra köy ve ilçelerden de pek çok davetli katıldı.

 

 

Bu yıl 6.sı gerçekleştirilen “Taç Töreni” Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışmasında Çankırı il birincisi ve bölge üçüncüsü Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kuran Kursu öğrencisi Rukiye Işık’ın Kur’an-ı Kerim’in tilavetiyle başladı.

 

Daha sonra Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kuran Kursu Müdürü ve Hafızlık hocası Mukaddes Sarıkaya Kur’an Kursu ve faaliyetleri konusunda bilgi vererek Hafızlığın Allah katındaki öneminden bahsetti.

 

Mukaddes Sarıkaya" Çankırı’mızda 4 bayan hafızımıza bu gün belgeleri verilecek. Bizler hafızlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hafız Olmak Farz-ı Kifayedir. Çankırımızda hiç hafız yetişmemiş olsaydı hepimiz bundan sorumlu olurduk. Elhamdülillah bu çocuklarımız hafız olarak bizleri bu sorumluluktan kurtardılar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

 

 

Kuran Kursu Müdürü ve Hafızlık Hocası Mukaddes Sarıkaya bu yıl hafızlığını tamamlayarak mezun olan Emine Karadere, Yasemin Aslan, Tuba Nur Karakuş ve Rukiye Karahasan’ı tebrik ederek dualarla taçlarını taktı.

 

Törene katılan İl Müftüsü Arslan Türk konuşmasında hafızların yetişmesi, Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretmenin önemi ve Kuran kurslarının öneminden bahsederek hafızları tebrik etti.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi