banner198

Hamza Yerlikaya ya Yarenlerden Tam Destek

Güreş Federasyonu Başkanlığı seçim çalışmaları için Çankırı’ya gelen Hamza Yerlikaya, Çankırılılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Hamza Yerlikaya ya Yarenlerden Tam Destek
banner145

Önümüzdeki ay yapılacak olan Güreş Federasyonu Başkanlığı seçim çalışmaları için Çankırı’ya gelen Hamza Yerlikaya, Çankırılılar tarafından ilgiyle karşılandı.

 

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olarak asrın güreşçisi lakabıyla anılan ve bir dönem Sivas Milletvekilliği yaptıktan sonra şimdi de Güreş Federasyonu Başkanlığı’na aday olan Hamza Yerlikaya, Çankırı’da ahilik haftası kutlamalarına denk gelen ziyaretinde boynuna yaren poşusu bağlanarak karşılandı.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından boynuna yaren poşusu bağlanan Hamza Yerlikaya, Çankırı’nın güreş potansiyeli açısından önemli bir il olduğunu belirterek “Çankırı’da yiğit pehlivanlar çoktur. Biz de Çankırı’nın yiğit insanlarını seviyoruz. Buradaki delegeleri ziyarete geldik. Sağolsun onlarda bizi seviyorlar. Desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Hamza Yerlikaya’nın güreşin yanında siyasette de başarılı bir sınav verdiğini belirterek, federasyon başkanlığı seçimlerinde başarı dileğinde bulundu.

 

22 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olan Güreş Federasyonu seçimlerinde Hamza Yerlikaya’nın listesinde bulunan ve Yerlikaya’nın Ordu Milli Takımından antrenörlüğünü yapan Çankırılı Mehmet Ayhan’da “Sayın Başkanımız Türkiye’de güreş sporunun efsane ve sembol isimlerinde biridir. Biz de bu camiaya emek vermiş insanlar olarak kendisini yürekten destekliyoruz. Siyasette iken sadece güreşe değil tüm spor branşlarında Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ilk üçe giren sporculara şeref aylığı bağlanması gibi çok önemli bir kanunun çıkmasına öncülük etmişti. Türk güreşi Hamza Yerlikaya ile yeniden dirilişe geçecek ve geçmişteki şanlı günlerine geri dönecektir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER