banner306
banner198

Hocahasanlı çiftçi kardan adama böyle sarıldı

Çankırı'nın ilçe ve köylerinden kartpostallık kar manzaraları gelmeye başladı. Çiftçiler de beklenen yağışın gelmesinin sevincini yaşadı.

Hocahasanlı çiftçi kardan adama böyle sarıldı
banner145
Aralıklarla süren kar yağışı ile birlikte Çankırı'nın ilçe ve köylerinden kartpostallık kar manzaraları gelmeye başladı. Çiftçiler de beklenen yağışın gelmesinin sevincini yaşadı.


 -Haberin Fota Galerisine Git-


- Don tehlikesine karşı ilaç gibi geldi-

 

Kurşunlu'da yaşayan bir çiftçi kar sevincini kardan yaptığı adamı kucaklayarak gösterdi. Kurşunlu Hocahasan köyünde evinin önüne yaptığı kardan adamla mevsimin ilk yağışına 'Hoşgeldin' diyen çiftçi Bayram Hasçelik (darbükatör), kardan adamla arkadaş gibi hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi. Soğuk havaya rağmen sıcak görüntüler oluşturan kartpostallık fotoğraf karesinde kimilerine göre beyaz esaret, kimilerine göre eğlence demek olan kar'ın, ekili arazilerin don tehlikesine karşı en önemli  koruyucusu olduğu da biliniyor.

 -Haberin Fota Galerisine Git-



-Köylerde hayatı olumsuz etkiliyor-
Öte yandan bazı köylerde ulaşım sorunu yaşandığı ve yolların açılmayı beklediği okuyucularımızdan gelen mesajlarda yetkililere iletilmesi talbi ile birlikte istendi.

Fotoğraf karesinde Demirciören köyünde kış şartları olabildiğince çıplaklığı ile görülüyor.

- Yüksek kesimlerde santimetrelerce kar var-

Meteorolojinin uyardığı soğuk hava dalgası bütün yurtta olduğu gibi dün akşamdan itibaren Çankırı'yı da etkisi altına aldı. Gece saatlerinde Orta, Kurşunlu, Çerkeş, Atkaracalar, Ilgaz ve  Yapraklı'da kara dönüşen yağış yüksek kesimlerde oldukça etkili oldu.


Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla ilçenin kar manzarasını paylaşan isimler arasında yer aldı.

 -Haberin Fota Galerisine Git-




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304