banner198

Hoşgeldiniz sayın valim ziyaretlerindeki zatı muhteremler!

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Çankırı’ya gelişinin 84’üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ancaaak...

Hoşgeldiniz sayın valim ziyaretlerindeki zatı muhteremler!
banner145

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 84’üncü yılı Çankırı’da kutlandı.

 

Program çerçevesinde, Çankırı’daki kutlamalar sonrasında Ankara’da Anıtkabir ziyareti de gerçekleştirildi!

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir ziyaretine ait fotoğraf görüntüleri ortaya tuhaf bir gerçeği de çıkardı!

Çankırı heyetine Ankara’dan Çankırı Dernekler Federasyonu yönetim kurulu ile bünyesinde bulunan bazı köy dernek yöneticileri de katılmamış olsa, herhalde Anıtkabir’deki “Çankırı heyeti” hayli komik duruma düşecekti.

 

Çankırı Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay başkanlığındaki Çankırı heyeti ile birlikte Ankara'daki Çankırılılar Federasyonu yönetimi ve üyelerinin oluşturduğu ortak topluluğun Anıtkabir’deki toplu fotoğrafları yukarıda görüyorsunuz!

 

Bu fotoğrafa bakınca, insan ister istemez şu cümleleri kurmadan edemiyor:


-Başta iktidarın partisi, muhalif siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum örgütler, sendikal örgütler, meslek odaları! Ticaret ve Sanayi Odası! Çankırı Ticaret Borsası!

Hele hele; Ulu Önder Atatürk ’ün kadınlara verdiği hakları böylesi bir günde hiçe sayan Çankırı’daki kadın örgütleri!

Sizler nerelerdesiniz?

 

Şehre atanan yeni valiye “hoş geldiniz resitallerinde” uzun kuyruklar oluşturan zat-ı muhteremler, zarif hanımefendiler “gerçekten” nerelerdesiniz?

 

Zabıtlara bakmadık ama, 23 Ağustos 1925 günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çankırı’ya bundan çok daha kalabalık bir heyetle gelmiştir!

Umarız “özür dileyen” birileri çıkar!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER