banner198

İlk askeri sevkiyat Çankırı'ya...

Bakan Işık açıkladı; Ankara'dan ilk zırhlı birlik sevkiyatı Çankırı'ya yapılacak

İlk askeri sevkiyat Çankırı'ya...
banner145

 Bakan Işık açıkladı; Ankara'dan ilk zırhlı birlik sevkiyatı Çankırı'ya yapılacak

 

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara'dan ilk zırhlı birlik sevkiyatının 22 Ağustos Pazartesi günü Çankırı'ya yapılacağını söyledi.

 

 

- İlk sevkiyat Çankırı'ya yapılacak-

Işık, "TOKİ ile de görüştük, bu giden zırhlı araçlar ve oradaki personelin kalabileceği, özellikle prefabrik yapıların hızlı bir şekilde inşası için TOKİ çalışmaya başladı. Bunu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarımızla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah bu hafta pazartesi günü ilk sevkiyat gerçekleşecek. Onunla ilgili Kara Kuvvetlerimizin bize verdiği bilgi, önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı Ankara'dan Çankırı'ya yapacağız. Çünkü orada zaten daha önceden hazırlanmış bir yerimiz, kışlamız var. Bu sevkiyat gerçekleşecek ve 15 Eylül'e kadar buradaki zırhlı araçlar taşınmış olacak, planlamamız ona yönelik. Ondan sonra da birliklerin taşınmasını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz."

-Önceden planlanmış çalışmalardı-

Çankırı'ya, Gaziantep'e, Şereflikoçhisar'a, Çorlu'ya, Isparta'ya, Burdur'a gidecek birliklerin olduğuna dikkati çeken Işık, "Bunlar, daha önceden de zaten planlanmış çalışmalardı, bu pazartesi günü inşallah ilk sevkiyatlara başlamış olacağız ve 15 Eylül'e kadar da bu zıhlı araçların, helikopterlerin belli bir kısmının en azından, Ankara'da ihtiyaç duyulanların dışındaki kısmının sevkiyatını gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

-Sevkiyatlar 15 Eylül'de tamamlanacak-

Işık, TSK’daki yeni düzenlemeler kapsamında Çankırı'ya  yeni birliklerin aktarılacağını duyurdu.  Bakan Işık, bazı birliklerin başta Çankırı olmak üzere Burdur, Isparta, Gaziantep, Şereflikoçhisar ve Çorlu'ya taşınacağını söyleyerek, sevkiyatların 15 Eylül’e kadar sona ereceğini belirtti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 18:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asım serbes
Asım serbes - 8 yıl Önce

InssAllah çankiriniz icin hayirli olur

SIRADAKİ HABER