Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, Korgun Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme ve Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan çocuklar için şapka ve atkı örme kampanyası başlattı.

 

Çankırı Belediyesi 7. katında bulunan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Dinç öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe; Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz, Kültür Müdürü Muharrem Ovacıklı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Levent Şentürk, Müdür Yardımcıları Abdülkadir Sucu ve Alim Çaycı, Korgun Sevgi Evi Çocuk Esirgeme ve Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Latif Karayörük, Çocuk Eğitimcisi Emel Tunç ve çok sayıda üye katıldı.

 

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Zeynep Dinç “Bugün Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Sorumlumuz Petek Hanım, öğretmenler ve kursiyerlerimizin organizasyonu ile çok güzel bir faaliyetin ilk adımını atmış bulunuyoruz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Birkaç sene evvel buna benzer bir faaliyet gerçekleştirmiştik ama bu çok daha güzel ve anlamlı oldu kendisine çok teşekkür ederim. Her şeyden önce bu faaliyete emeği geçen kursiyerlerimizin isimlerini zikretmek isterim. Örgü örmeyi bilmeyen ama maddi destek vererek iplerin alınmasını sağlayan bu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklarımız bizler için çok önemli. Buradaki çocuklarımız bizlere emanet. Hepimiz onların ailesiyiz. Her an onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Böylesi hayırlı bir işe destek verdiğiniz için sizlere ve Sayın Petek Uyar önderliğindeki tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. ” dedi ve örgü kampanyasına emekleriyle destek veren hanımların isimlerini de tek tek okuyarak teşekkür etti.

 

Faaliyete katılan herkese teşekkür eden Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır ve Korgun Sevgi Evi Çocuk Esirgeme ve Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Latif Karayörük’ten sonra kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Levent Şentürk “Zeynep Hanım’ı sadece bu çalışmadan dolayı değil çocuklar için takip ettiği diğer çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum. Yemekler, doğum günleri, sinema etkinlikleri gibi birçok etkinlikte her fırsatta çocuklarla bir arada olmaya çalışıyor. Çocuklarımız adına bir anne, bir abla modeli çizdiğini tüm hassasiyetimle söylüyorum. Petek Uyar Hanımefendiye ve kursiyerlerine de şükranlarımı arz ediyorum. Belki bir kazak, bir şapka, bir atkı ama bu soğuk günlerde içimizi ısıttınız. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

 

 

Kampanyanın başlamasına ön ayak olan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Sorumlusu Petek Uyar “Sevgi Evleri’nde kalan çocukların tek bir eksiklikleri var. Gerçek bir anne sıcaklığı, anne şefkati. İşte biz bu açığı fark ettik. Sağ olsunlar bakanlığımız da bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Her şey de bir hayır vardır derler. Biz bu çalışmayı iki haftadır sürdürüyoruz, bazı sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kalmıştık. Bu çalışmayı şimdi gerçekleştirerek bakanlığın yaptığı bir çalışmayla da örtüştü. Destekleyen bir proje oldu, katkımız olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda mutluyuz, sevinçliyiz” diyerek duygularını ifade etti.

 

Örgü kampanyasının ilk ilmeği, Zeynep Dinç tarafından atıldı. Böylece, örgü iplerini ellerine alan hanımlar, marifetlerini çocuklar için konuşturdular.

Editör: Haber Merkezi